El cineasta de Llutxent Toni Canet serà el primer guardó d’Honor dels Premis de l’Audiovisual Valencià

0
3098
Toni Canet, durant la gravació del documental 'Calç blanca, Negro carbón'

El conseller d’Educació, Investigació, Cultura i Esport, Vicent Marzà, serà l’encarregat de lliurar el guardó al director de cinema valencià en la cerimònia que se celebrarà a Alacant

L’Institut Valencià de Cultura ha concedit al director de Llutxent Toni Canet el premi d’honor dels Premis de l’Audiovisual Valencià, que se celebren el pròxim 16 de novembre al Teatre Principal d’Alacant. L’anunci s’ha fet en la trobada que s’ha celebrat amb tots els nominats a aquests guardons.

El conseller d’Educació, Investigació, Cultura i Esport, Vicent Marzà, serà l’encarregat de lliurar el guardó al director de cinema valencià en la cerimònia que se celebrarà a Alacant. En aquest sentit, el titular de Cultura de la Generalitat ha volgut destacar que «Toni Canet sempre ha trencat esquemes amb els seus treballs audiovisuals. La trajectòria del director, guionista i productor està avalada per títols imprescindibles del cinema valencià».

Trajectòria de Toni Canet

Nascut a Llutxent el 1953, finalitza els seus estudis d’Art Dramàtic el 1973. El 1984, crea la productora Doll d’Estels, amb la qual produeix i realitza diversos documentals institucionals i espots publicitaris per a televisió.

El 1988, escriu el guió, dirigeix i produeix la seua primera pel·lícula, la comèdia ‘Amanece como puedas’, seleccionada per al Festival del Caire i premi a la millor pel·lícula en la VI Mostra de Cinema de Catalunya.

Toni Canet també ha dirigit ‘La camisa de la serp’ (1996) i ‘Les ales de la vida’ (2006), que va obtindre el premi al millor documental en la Seminci de Valladolid. El 2007, va participar en la pel·lícula col·lectiva ‘Ja en tenim prou’, al costat dels cineastes Sigfrid Monleón, Mónica Ibáñez i Eduardo Guillot.

Toni Canet va treballar per a TVV dirigint sèries documentals com ‘Solfa íntima’ (1990), ‘Crònica amarga’ (1991) i ‘Viatjar sense bitllet’ (1998), així com la sèrie de ficció ‘Benifotrem’, que va ser la primera sèrie de producció pròpia realitzada per la televisió autonòmica i emesa el 1995.

L’última pel·lícula que ha dirigit ha sigut ‘Calç blanca, Negro carbón’ (2017), un documental que recupera els processos de la producció tradicional de la calç i el carbó.

Els nominats dels I Premis de l’Audiovisual Valencià s’indiquen en el document adjunt.

DEJA UNA RESPUESTA

Por favor ingrese su comentario!
Por favor ingrese su nombre aquí