El centre de salut de Xàtiva amplia el seu espai d’assistència a usuaris amb sis mòduls prefabricats

0
1256
Els mòduls ja estan instal·lats al centre de salut de Xàtiva.

Servirà per a millorar el circuit de pacients Covid i donar major confort al temps d’espera d’estos pacients

El Centre de Salut de Xàtiva està instal·lant en el seu aparcament sis mòduls prefabricats per a albergar consultes mèdiques, sales d’infermeria i sala d’espera. La finalitat és millorar el circuit separat de pacients amb patologies respiratòries que funciona des del passat mes de març en este centre.

El centre que dóna servei mèdic d’atenció primària a la població de Xàtiva atén també les urgències de les poblacions de Cerdà, Torrella, Llanera de Ranes, Rotglà i Corberà, La la Llosa de Ranes, Novetlè, Vallés i la Granja de la Costera, adscrites a dos zones bàsiques de salut.

Des del Departament de Salut s’ha optat per millorar el circuit especial per a pacients amb patologia respiratòria tant confirmats com sospitosos de COVID-19. Es crega així una nova àrea assistencial en mòduls prefabricats que ja s’està dotant de tots els servicis i subministraments.

La utilitat d’estos mòduls està prevista que siga albergar consultes mèdiques presencials, consulta d’infermeria i també per a la realització de les proves PCR a possibles casos COVID-19.

Es pretén així crear dues zones millor separades: una per a pacients amb patologies no Covid, que continuarà utilitzant l’edifici habitual, i una altra per als casos probable o confirmats de COVID-19.

També es millora el confort de pacients durant l’espera creant tres sales d’espera separades d’una superfície aproximada de 14m² cada una que alberga als que són citats per a una consulta presencial o proves diagnòstiques.

Els mòduls es componen de tres espais per a consultes completament separades, així com les seues respectives sales d’espera. Cada un d’ells té unes dimensions de 28,8² m’i es troben ubicats en la zona d’aparcament del Centre de Salut.

Esta mateixa setmana es preveu que estiga finalitzada la dotació de mobiliari, equips informàtics i de telefonia per a començar com més prompte millor amb este nou circuit d’assistència sanitària en atenció primària.

Des de l’àrea de Manteniment del Departament de Salut Xàtiva-Ontinyent es planifica també la instal·lació de dos mòduls com els descrits junt amb el Centre de Salut Ontinyent II que servirà també per a millorar el circuit diferenciat de pacients Covid.

També en el Centre de Salut Ontinyent III es preveu ampliar la seua superfície assistencial en les pròximes setmanes amb estos mateixos objectius.

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here