El Centre de Salut de l’Eliana acull la vacunació de grans dependents

0
1364
L'Eliana
Un dels moments de la vacunació.

La Zona Bàsica de Salut de l’Eliana ha informat que aquest passat diumenge, 28 de febrer, ha finalitzat la vacunació de majors de 90 anys i que, seguint l’estratègia dissenyada pel Ministeri de Sanitat, el procés continuarà aquesta setmana amb les 60 persones de la localitat considerades com a grans dependents, de graus 2 i 3 segons la Llei de Dependència.

La vacunació enfront de la COVID-19 continuarà en els pròxims dies amb els majors de 80 anys. En concret, aquest grup d’edat, s’iniciarà amb 192 veïns i veïnes de 87, 88 i 89 anys. Aquest grup de població de majors de 80 anys i grans dependents
estan rebent la vacuna de Pfizer-comirnaty.

El Centre de Salut està vacunant al dia entre 50 i 60 pacients en el punt de vacunació de referència del Centre de Formació de Persones Adultes (EPA), en horari de matins i mantenint en tot moment les mesures preventives, mentre que per a aquells ciutadans i ciutadanes que presenten mobilitat limitada un equip compost per un metge i una infermera es desplaça fins als seus domicilis. En tot cas, tots els pacients han de romandre mínim 15 minuts en observació per si apareguera alguna reacció adversa, segons indiquen des de l’Ajuntament.

D’aquesta manera, usuaris i usuàries de residències, personal sanitari i sociosanitari i majors de 90 de l’Eliana estan ja inoculats amb la primera dosi. A aquests grups s’inclou la immunització d’11 agents de la Policia Local i li seguirà pròximament la resta de la plantilla. En aquest punt la Conselleria de Sanitat ha informat que rebran la dosi de la vacuna els i les professionals nascuts l’any 1966 o posterior fins als nascuts i nascudes l’any 2003, ja que s’empra la vacuna de AstraZeneca, que està recomanada per a les persones d’entre 18 i 55 anys. A les persones majors de 55 anys se’ls vacunarà quan els corresponga pel seu grup d’edat.

Com en altres ocasions, la ciutadania major de 80 que disposa de SIP en aquesta zona de salut rebrà una cridada telefònica per a donar-li cita o acudir al domicili. La població d’aquesta franja d’edat amb bona mobilitat i desplaçats a l’Eliana hauran d’acudir als seus centres quan els criden. Aquells amb problemes de mobilitat no assignats en la localitat poden obtindre un SIP de desplaçament provisional en el 96 271 84 40.

L’alcalde de l’Eliana, Salva Torrent, ha agraït al personal sanitari «l’enorme esforç que està realitzant per a immunitzar a la població i ha instat a elianers i elianeres a no baixar la guàrdia davant l’arribada de la vacunació massiva, prevista a partir del pròxim mes d’abril».

Per a vore les notícies més destacades de hui, punxa ací

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here