El CEIP Horta Major de Vilamarxant comptarà amb una segona aula d’Infantil 2-3 anys el curs 2019-2020

0
266
Un dels moments de la reunió.

El director general de Política Educativa, Jaume Fullana, va confirmar al regidor d’Educació, Voro Golfe, l’habilitació d’una nova aula d’infantil 2-3 anys, així com la propera modificació del conveni de col·laboració entre la Conselleria i l’Ajuntament per adequar-lo a l’augment d’aules i de personal docent, fruit de l’ampliació de l’Escola Infantil Municipal iniciada fa unes setmanes.

En la reunió, celebrada a la Conselleria d’Educació, Golfe va exposar-li a Jaume Fullana la necessitat d’augmentar l’oferta de places educatives en el 1r nivell d’infantil perquè Vilamarxant té de mitjana cent naixements per any i l’oferta de places de la localitat no permet l’escolarització d’eixa nombre de xiquetes i xiquets.

El director general li va confirmar que la nova aula de 2-3 anys al CEIP Horta Major comptarà amb dos professionals (mestre/a i educador/a) i serà gratuïta per a les famílies.

L’ajuntament de Vilamarxant s’ha compromés a sufragar el cost íntegre de la reforma de la nova aula de 2-3 anys del CEIP Horta Major, obra que es farà d’acord amb els criteris establerts pel tècnic de Conselleria, el qual ja ha visitat el centre i ha donat l’aprovació a l’aula que acollirà 18 alumnes de 2-3 anys a partir de setembre de 2019.

“Tot i ser un cicle d’ensenyament no obligatori, per a l’equip de govern és prioritari augmentar el nombre de places escolars a la localitat, perquè es beneficiós per a l’economia i la vida familiar de les mares i dels pares, i, a més, des del punt de vista de la socialització i l’educació és molt bo per als infants”, va indicar el regidor de Vilamarxant.

A més de l’habilitació d’esta nova aula, l’Ajuntament s’ha compromés amb l’equip directiu del CEIP Horta Major a ampliar l’aula de 2-3 anys que va començar a funcionar el curs 2016-2017. Igualment, l’Ajuntament traslladarà la tanca del pati d’infantil una mica més enrere del lloc actual per guanyar espai al recinte d’esplai de l’alumnat.

El regidor d’Educació va valorar de manera molt positiva l’augmente de places. “Vam començar la legislatura amb 66 places escolars en 1-3 anys en el sector educatiu públic i l’acabarem amb una oferta de 102, xifra que ascendirà a 128 places quan concloga l’ampliació de l’Escola Infantil Municipal”.

“L’Ajuntament té previst realitzar en acabar el curs 2018-2019 dues intervencions més, a proposta dels respectius equips directius dels centres públics d’infantil i primària: d’una banda, l’eliminació de les escales que hi ha en una zona del pati del CEIP l’Horta Major i, d’una altra, la instal·lació d’una porta que comunique dos aules d’infantil del CEIP la Pea”, va concluir Golfe.

Per a vore les notícies més destacades de hui, punxa ací

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here