El CEIP Elías Tormo d’Albaida estrenarà aules noves el pròxim curs

0
806
Imatge de la visita al CEIP Elías Tormo d'Albaida.

La primera fase de l’ampliació del CEIP Elías Tormo conclou amb la reforma integral de l’aulari de Primària i la construcció d’un nou aulari d’Infantil i un menjador per a 350 alumnes en dos torns

El director general d’Infraestructures Educatives, Víctor Garcia, i l’alcalde d’Albaida, Josep Albert, han recepcionat les obres ja acabades de la primera fase de la reforma i ampliació del CEIP Elías Tormo, que han consistit en la rehabilitació integral de l’aulari de Primària, la construcció d’un nou aulari d’Infantil i també un menjador dotat amb cuina pròpia amb capacitat per a 350 alumnes en dos torns. Aquesta actuació, junt amb els treballs d’adequació i ampliació del CEIP Covalta, que ja estan en marxa, formen part de la inversió de 6,6 milions d’euros de la Conselleria d’Educació en Albaida en obres del pla Edificant gestionades per l’Ajuntament.

Víctor Garcia ha explicat que “ara es procedirà a netejar les noves instal·lacions i a col·locar els nous equipaments per a deixar-ho tot a punt aquest mes de juny perquè, així, l’Ajuntament i la comunitat educativa puguen planificar el trasllat de les aules prefabricades provisionals al renovat CEIP Elías Tormo amb l’objectiu que tot estiga preparat perquè els més de 230 alumnes d’aquesta escola estrenen les noves aules i el menjador el pròxim setembre amb l’inici del curs”.

El director general ha aprofitat la visita a Albaida per a confirmar a l’Ajuntament que la Conselleria “invertirà aquest estiu uns 60.000 euros en obres de reposició i reforç de les llindes de les façanes de l’IES Josep Segrelles d’Albaida, que començaran una vegada acaben les classes”. A més, Garcia ha avançat que Educació i l’Ajuntament ja estan treballant en la tramitació d’una nova delegació d’Edificant “per a renovar i ampliar l’institut Josep Segrelles, amb la qual cosa els tres centres públics d’Albaida es beneficiaran del pla de la Conselleria per a modernitzar les infraestructures educatives i que, amb els 6,6 milions ja assignats, també està generant 165 llocs de treball en la construcció”.

L’alcalde d’Albaida, Josep Albert, per la seua banda, ha mostrat la seua satisfacció “per com ha quedat el CEIP Elías Tormo, que passa d’unes instal·lacions molt deficitàries a un centre de referència per al país, i demostra que les coses es poden fer bé quan es governa amb compromís per la ciutadania”. “Ara encarem les obres del Covalta amb la mateixa empenta i il·lusió”, subratlla Albert, que insisteix en el fet que la inversió de la Conselleria d’Educació en el municipi “és la inversió pública més gran en anys a la nostra ciutat”.

Sostenibilitat i eficiència energètica

La reforma integral del CEIP Elías Tormo, en què la inversió de la Conselleria és de 4,8 milions d’euros, també inclou climatització eficient i sostenibilitat energètica, ja que incorpora la instal·lació de sistemes d’alta eficiència i plaques fotovoltaiques que ajuden a reduir costos ambientals i econòmics.

El nou aulari d’Infantil d’aquesta escola disposa de sis unitats de 3 a 5 anys, lavabos accessibles des de l’aula i amb una prolongació exterior en forma de pati particular de cada classe i totes les dependències docents necessàries.

L’ampliació també permet al centre disposar d’una aula de psicomotricitat. L’edifici principal de l’escola s’ha rehabilitat de manera integral, ja que només s’ha conservat l’estructura i la façana i tota la resta s’ha fet de nou. A més, s’ha instal·lat un ascensor per a garantir l’accessibilitat, i s’han ampliat el menjador i la cuina amb l’objectiu d’atendre fins a 350 alumnes en dos torns.

DEJA UNA RESPUESTA

Por favor ingrese su comentario!
Por favor ingrese su nombre aquí