El CEIP Beata Inés de Benigànim integrarà en un únic centre educatiu tot el cicle de primària

1
1192
Font de Mora Benigànim
Font de Mora ha presentat el projecte al saló de plens de Benigànim

Este matí de dimecres s’ha presentat a Benigànim el projecte de remodelació i ampliació del CEIP Beata Inés per a la qual cosa s’ha comptat amb la presència del conseller d’Educació Alejandro Font de Mora. Esta intervenció consistirà en l’ampliació fins a 21 unitats de primària del centre situat al carrer Mestre José Moscardó -més conegut com les ‘Escoles Noves‘- per a la qual cosa s’invertiran 3.372176,66 euros. Amb el nou recinte educatiu s’integraran en un únic centre tot el cicle de primària que ara per ara es troba dividit en dos edificis.

El Grup Escolar Beata Inés de Benigànim compta actualment amb tres centres, un de cicle infantil situat al carrer Quatretonda -els  coneguts com ‘pàrvulets‘-, i dos de cicle de primària un a l’Avinguda Pintor Gomar -les ‘Escoles Velles‘- i el segon que serà el recinte objecte de remodelació. Una vegada finalitzen estes obres està previst que els alumnes d’infantil es traslladen al centre de Pintor Gomar i que el centre de Mestre José Moscardó integre tots els xiquets de primària. Amb esta situació l’espai que es desafectarà de conselleria al carrer Quatretonda tornarà a passar a ser d’ús municipal.

L’ampliació del centre escolar serà amb una espa de 13.090 metres quadrats, i, segons ha afirmat Alejandro Font de Mora, si es compleixen les previsions les noves instal·lacions estarien enllestides per a l’any 2012. Així els terminis serien per a finals d’abril es tindria el projecte d’execució, les obres es licitarien en juny i l’adjudicació i primera pedra de construcció per a finals de 2010; a continuació hi hauria un període d’entre 12 i 16 mesos per alçar el nou centre.

El conseller Font de Mora s’ha mostrat «satisfet» del projecte previst afirmant que així el nou recinte estarà «adequat a les necessitats i l’alumnat actual». Per la seua banda l’alcalde de Benigànim, Juan Antonio Puchades (PP) ha apuntat que una vegada s’acaben les noves instal·lacions «demanarem la reforma del centre de Pintor Gomar -que data de la II República- per adapatar el seu ús per a xiquets de primària ja que ara no tenen ni ascensor per pujar ni jocs al pati adequats».

Per una altra banda el director del CEIP Beata Inés, José Ramón Vayà -anterior alcalde de Benigànim amb el PSPV, i que no ha estat convidat a participar de l’acte- ha recordat que estos treballs per obtindre noves instal·lacions «s’estan realitzant des de lany 1999«. Així ha lamentat que «no se’ns ha tingut en gaire consideració a la comunitat educativa per participar en el nou disseny del centre» i a més a més ha apuntat que «la nostra idea era la creació d’un centre escolar de nova planta que integrara en un sol edifici tots els cicles escolars, mentre que amb este projecte es mantindrà encara la divisió en dos centres».

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here