El Castell de Xàtiva tindrà senyalització intel·ligent per a millorar l’experiència dels visitants

0
3660
Visitants al castell de Xàtiva.

La connexió es farà a través d’una aplicació que oferirà informació geolocalitzada, narració d’àudio i realitat augmentada entre d’altres

L’Ajuntament de Xàtiva realitzarà actuacions al Castell de Xàtiva per a la instal·lació de senyalització intel·ligent amb la intenció de millorar la indicació de la circulació de les persones durant la seua visita a la fortificació. Aquest treball serà dut a terme per l’empresa Soltec ESVI 2012, amb una inversió de 36.300 euros.

Junt amb aquesta nova senyalització, que busca una estètica moderna i integrada per contribuir a configurar un producte turístic cultural a Xàtiva, s’instal·laran també un sistema de balises al llarg del recorregut pel castell, que permetrà al visitant accedir amb immediatesa a diferents nivells d’informació relativa a les parts del castell i a la seua història.

Aquesta actuació contribueix a la millora de l’equipament per a l’ús i interpretació del Castell de Xàtiva i fomenta d’aquesta manera la configuració d’aquest producte per al municipi amb una important adequació i interpretació de l’espai per afavorir l’experiència turística.

El servei de senyalització intel·ligent permetrà orientar al visitant i facilitar la seua experiència mitjançant la tecnologia smart city. La connexió es farà a través d’una aplicació creada expressament per a aquest fi, permetent tenir informació geolocalitzada i completa del castell a la mà i convertint-lo en un territori intel·ligent connectat.

Aquesta APP comptarà amb narració en àudio i estarà acompanyada de vídeos, fotografies d’alta resolució i en 360º, imatges històriques, infografies 3D i mapes interactius. A més a més es podran augmentar el nombre d’idiomes (fins i tot llengua de signes), i disposarà d’un sistema integrat de realitat augmentada que superposarà dades, recreacions 3D o curiositats sobre la imatge real captada.

«Aquest projecte va a permetre que qualsevol visitant al Castell puga gaudir millor de l’experiència, especialment les persones amb deficiència visual o auditiva. La intenció és aconseguir un Castell adaptat, inclusiu i accessible, en definitiva un castell del segle XXI» ha manifestat la regidora de Turisme Raquel Caballero.

TAMBIÉN TE PUEDE INTERESAR  Benidorm, destino favorito para veranear de madrileños

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here