El castell de Xàtiva recupera íntegrament per a Nadal la seua il·luminació monumental

0
1148
Imatge nocturna del castell de Xàtiva
Imatge nocturna del castell de Xàtiva

Coincidint amb la inauguració del Betlem Monumental, l‘Ajuntament de Xàtiva encendrà este dissabte a les 18h la renovació del sistema d’il·luminació monumental del castell de Xàtiva. Gràcies a aquesta inversió, s’han reposat un total de 142 projectors per tal de recuperar el funcionament de la totalitat de la instal·lació. Les subvencions amb què es finança la intervenció, d’aproximadament 50.000 euros i amb caràcter finalista, provenen de la línia d’ajudes per a equipaments turístics de la Diputació de València.

L’actual instal·lació incorpora nous projectors de tecnologia led, el que permetrà l’estalvi energètic i la reducció d’emissions de CO2 a l’atmòsfera. En total, s’han instal·lat 59 projectors per a la il·luminació del monument i 83 projectors per a les faroles de la carretera de la pujada al castell.

La intervenció ha consistit en desmuntar els projectors anteriors, instal·lats en columnes d’enllumenat d’acer corten, per tal de col·locar-hi els nous projectors led. No s’ha hagut d’intervindre sobre la instal·lació elèctrica existent, ja que al ser menor el consum energètic dels nous projectors, no ha sigut necessari modificar les seccions del cablejat. Tan sols s’han repararat aquells punts on la instal·lació es trobava en mal estat.

La regidora de Turisme, Mariola Sanchis, ha valorat positivament aquesta renovació. La regidora creu que “es tracta d’una intervenció costosa i important que no hauríem pogut dur a terme sense l’ajuda de la Diputació de València. El castell és el principal atractiu turístic de la ciutat pel que fa a l’afluència anual de visitants. La recuperació integral de la il·luminació ajuda a posar en valor el monument i, a més a més, la intervenció es duu a terme basant-se en criteris de sostenibilitat econòmica i mediambiental”.

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here