El Castell de Cullera torna a batre rècord de visitants i supera els 33.000 en l’any 2018

0
1741
Turistes al castell de Cullera

La fortalesa registra en 2018 el seu millor any des que es va obrir al públic i encara el nou exercici integrant-se en una xarxa nacional

L’any 2018 ha deixat una nova xifra rècord de visitants per al Castell de Cullera. En total, 33.588 persones van passar per les seues instal·lacions, d’acord amb les xifres facilitades per la regidoria de Patrimoni Històric i Museus.

La xifra és sensiblement superior a la de l’any 2017, fet que consolida el creixement d’este atractiu turístic, consolidat ja en l’oferta del municipi i que registra un flux continu de visites al llarg de tot l’any.

En ell, a més de conéixer de prop la seua història i visitar el Museu Arqueològic Municipal, es poden admirar diverses exposicions temporals o assistir a espectacles teatrals o musicals com les populars Nits del Castell.

Per mesos, l’agost amb més de 5.000 persones va ser el que major nombre d’accessos tingué, seguit pel maig quan es superaren àmpliament els 4.000 i el juliol i setembre per igual, mesos estos últims en els quals es van fregar els 4.000 assistents.

L’ampliació de l’horari duta a terme l’any 2016 ha estat un altre dels factors decisius perquè el Castell entre a formar part de rutes i circuits turístics, ja que és visitat no solament pels turistes que passen les seues vacances a Cullera sinó també per excursions que l’inclouen entre les seues parades.

En els mesos de temporada mitjana i baixa és on més creixen els turistes que busquen conéixer l’atractiu patrimonial de la ciutat, la qual cosa convertix al Castell en un element clau en la desestacionalització del turisme.

Perfil del visitant

El perfil del visitant del Castell respon al del turista nacional, procedent sobretot de la Comunitat Valenciana, Madrid, les dos Castelles, Catalunya i el País Basc per este ordre.

El percentatge d’estrangers torna a incrementar-se i arriba al 23%. Francesos, anglesos, alemanys i italians estan al capdavant d’un total de 40 nacionalitats diferents entre les quals creixen els turistes xinesos i japonesos.

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here