El Castell de Corbera tindrà enguany noves obres de conservació finançades per la Diputació


0
2329
El president de la Diputació, Toni Gaspar, ha visitat Corbera

El president, Toni Gaspar, visita la fortificació en la qual l’àrea de Patrimoni ha invertit prop de 500.000 euros des de 2016

La Diputació de València finançarà enguany noves obres de conservació al Castell de Corbera. En l’actualitat es troba en fase de licitació, després de la pertinent autorització de la Direcció General de Cultura, l’actuació destinada a consolidar els fragments de muralla més deteriorats del castell. L’obra suposarà una inversió de 275.000 euros, que sumada a la resta d’actuacions subvencionades per la Diputació des de 2016 aconseguix els 460.000 euros.

El president de la Diputació, Toni Gaspar, que ha visitat este dijous el Castell de Corbera al costat de l’alcalde, Vicent Marrades, el diputat de Patrimoni, Andreu Salom, i la diputada i regidora de Corbera Mentxu Balaguer, ha assegurat que “la intenció és continuar invertint a poc a poc en la conservació d’este bé d’interés cultural, escometent accions que amb el temps permeten recuperar l’ús del castell”.

Des de juny de 2016 s’han realitzat 5 sondatges arqueològics per a determinar, a través d’una memòria científica, l’estat del castell, adquirit per la Diputació al desembre de 2003. A més de comprovar la deteriorament en algunes zones sobre les quals s’ha actuat o es preveu actuar, les excavacions van deixar al descobert una muralla del segle XI, restes de ceràmica romana i islàmica, els estables i part de l’aljub del castell i fins a una moneda de plata en la qual apareix representat Jaume I.

Estes actuacions, així com les intervencions d’urgència per a salvaguardar els murs i desviar les aigües pluvials cap a punts d’evacuació exterior, han sigut finançades per l’àrea provincial de Patrimoni, que en 2020 executarà l’obra de consolidació de la muralla. A més, els tècnics provincials tenen redactat el Projecte de Consolidació Geològica, que requerix igualment l’autorització de la Generalitat per a actuar, en un futur, sobre la muntanya en la qual es va alçar l’edificació.

El Castell de Corbera és un dels 18 edificis propietat de la Diputació de València amb diferents graus de protecció, com el Covent de Llutxent, l’Ermita de Barraix, la Beneficència o la plaça de bous de València, entre altres.

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here