El cas que investiga a Alfonso Rus penja d’un fil: el ‘yonki dels diners’ demana anul·lar les seues pròpies grabacions

0
621
Alfonso Rus, exalcalde de Xàtiva

Marcos Benavent canvia d’estratègia de col·laboració amb la justícia i ara afirma que els audios estan «manipulats»

Grabacions com la que s’escoltava a Marcos Benavent, l’autodenominat ‘yonki dels diners’, comptar quantitats de diners «mil, dos-mil, tres-mil, quatre-mil (…) dotze-mil. Dos milions de peles» suposadament provinents de comissions il·legals junt a Alfonso Rus, podrien deixar de ser una prova contra l’ex alcalde de Xàtiva en el cas Taula.

I això podria donar-se perquè el mateix Benavent, després de canviar recentment d’advocat després de sis anys d’investigacions, hauria canviat la seua estratègia de col·laboració amb la policia i ara demana que s’anul·len aquestes grabacions que va enregistrar ell mateix. Es tracta de deu hores d’audios molt comprometedors per a exdirigents del PP com el propi Alfonso Rus, l’exalcalde del Genovés Emilio Llopis, o l’exdiputat provincial, Máximo Caturla, però que si el jutge accedeix a la petició podria arribar a suposar la nul·litat de la causa.

Segons els arguments apuntats en diversos mitjans Marcos Benavent ara afirma que els audios estan «manipulats», o que hi hauria hagut una ruptura de la cadena de custòdia dels dos pendrives que contenien els àudios, un de l del exsuegro del exge’exsogre de Benavent, Mariano González (també encausat en Taula), i un altre que li va lliurar a la dirigent d’Esquerra Unida i actual consellera Rosa Pérez, que el va traslladar a Fiscalia. El propi Marcos Benavent en un principi va validar els audios davant la Guàrdia Civil i després davant del jutge, on va identificar la seua pròpia veu i la participació de la resta dels acusats.

La clau dels audios, més enllà del seu propi contingut, va poossibilitar que els investigadors de la Unitat Central Operativa (UCO) de la Guàrdia Civil estiraren del fil després d’analitzar els comprometedors enregistraments.

Marcos Benavent declara aquest dimecres davant del magistrat del Jutjat d’Instrucció número 18 de València després d’haver-ho demanat la seua defensa, on es materialitzarà el viratge de la seua línia de defensa.

La documentació confiscada per la UCO en el registre de l’anterior advocat de Benavent va permetre iniciar la investigació que va desembocar en el ‘cas Erial’ en el qual l’exministre Eduardo Zaplana és el principal investigat. L’objectiu últim de la nova estratègia de ‘yonki dels diners’, segons fonts pròximes al cas, és aconseguir la nul·litat del registre del despatx. Es tracta doncs d’un atac en tota regla a la línia de flotació de dues de les més rellevants investigacions sobre corrupció que s’han emportat en els jutjats valencians.

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here