El candidat del PSPV es investit alcalde de Sueca amb els vots de la dreta i el partit l’expulsarà

0
392
Dimas Vázquez, nou alcalde de Sueca, serà expulsat del PSPV

Dimas Vázquez tindrà un govern en minoria després de desbancar a Raquel Tamarit (Compromís), però li costa l’expulsió del partit i també la dels seus regidors

El candidat del PSPV de Sueca, Dimas Vázquez, és el nou alcalde de Sueca amb els vots dels sis regidors socialistes i els cinc de la dreta de PP (3) i Ciudadanos (2). Però esta elecció ha suposat desbancar a la candidata guanyadora de les eleccions, la fins ara alcaldessa Raquel Tamarit, de Compromís. Esta acció li suposarà tant a Vázquez com als seus companys regidors socialistes l’expulsió del PSPV, per haver desbancat a una candidata guanyadora d’un partit membre del Botànic.

I és que l’enfrontament entre PSPV i Compromís ve de llarg a Sueca. Així cal recordar que el mateix Joan Baldoví (hui diputat de Compromís al Congrés), va ser alcalde de la ciutat l’any 1999 gràcies a un pacte amb el PP, la qual cosa va provocar que PSPV i EUPV es quedaren a l’oposició. En la passada legislatura Tamarit va pactar amb els independents de GISPM (amb els quals també li han donat hui els seus 2 vots, però que han resultat insuficients amb els 8 de la coalició valencianista), i va deixar de nou en l’oposició als socialistes.

D’esta forma el pacte entre el PSPV de Sueca, PP i Cs ha quallat malgrat l’advertència realitzada des de la direcció a València dels socialistes, que en una nota conjunta amb Compromís, van anunciar que els regidors de qualsevol de les dues formacions que desbancaren a l’altra integrant del Pacte del Botànic, serien expulsats del partit. Així, davant l’actual situació, el PSPV ja ha anunciat que obri un expedient d’expulsió tant per al nou alcalde Dimas Vázquez com per als altres 5 regidors que li han donat suport.

TAMBIÉN TE PUEDE INTERESAR  Roger Cerdà es prepara per governar Xàtiva sense pactes de govern però amb diàleg amb la resta de forces

En principi els sis regidors fins ara socialistes conformaran un govern en minoria davant 15 edils de l’oposició, la qual cosa farà que necessiten tornar a trobar acords per a realitzar pressupostos municipals.

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here