El ‘breaking bad’ de Llombai: desmantellat un laboratori on s’extreien 100 kg a la setmana de cocaïna de carbó adulterat

0
1215
L'operació l'han duta a terme conjuntament la Policia Nacional i la Guàrdia Civil

La Policia Nacional i la Guàrdia Civil han detingut a sis persones i ha realitzat set registres en els quals també s’han confiscat més de 5 kg de cocaïna ja preparada per a la seua distribució i venda

Una operació conjunta de la Policia Nacional i la Guàrdia Civil ha desmantellat una “banda criminal” que fabricava una gran quantitat de droga que introduïen a Espanya oculta en carbó vegetal. La xarxa, per mitjà d’un “procés de depuració” aconseguia ‘cuinar’ al voltant de 100 quilos de cocaïna a la setmana -quantitat que aconseguiria un valor de 3,5 milions d’euros- en un laboratori instal·lat en una masia de Llombai.

L’operació s’ha saldat amb sis detinguts d’entre 34 i 68 anys, i s’han produït  cinc registres domiciliaris i altres dos en naus en diferents localitats de la província de València. En la mateixa intervenció s’han confiscat més de cinc quilos de cocaïna ja processada, 49 sacs de carbó impregnats en cocaïna amb un pes total de 980 quilos, 4.112 litres de precursors, quasi 48.000 euros, dos quilos de marihuana, un quilo i mig d’haixix i material de laboratori de centrifugat, assecat i empaquetat.

Les investigacions es van iniciar fa nou mesos en tindre coneixement els agents d’una organització dedicada al tràfic de drogues que pogueren tindre un laboratori per a processar la substància. Els investigadors van realitzar diverses gestions per a esbrinar la forma d’entrada de la substància estupefaent, la qual podria arribar mesclada o oculta en un altre producte a través de la importació de contenidors amb mercaderia legal.
En el transcurs de les investigacions es va poder concretar el lloc on es trobava situat el laboratori, així com els magatzems on guardaven els precursors i identificar a tots els membres de l’organització.

TAMBIÉN TE PUEDE INTERESAR  Alzira se suma a la campanya de voluntariat 'Mans al Riu'

El laboratori estava situat en un habitatge de camp aïllada de la localitat de Llombai, en el soterrani de la qual es trobaven tres naus com si d’una cadena de producció es tractara, ja que en una es realitzava l’extracció, en l’altra la producció per a finalitzar amb l’empaquetat del producte final de la cocaïna. La droga arribava a aquest laboratori en carbó vegetal adulterat i era sotmés a un complex sistema d’extracció en tres fases, realitzat per dos homes que no eixien del xalet per a res on es van intervindre cinc quilos de cocaïna ja preparada per a la seua distribució i venda.

Els sacs de carbó i part dels precursors van ser localitzats en una de les naus i la resta del material intervingut en l’altra. Els precursors els anaven traient de les mateixes segons les necessitats del laboratori i així evitar que pogueren intervindre tot el material en cas de ser descoberts. Tots els detinguts, dos amb antecedents policials, han passat a disposició judicial.

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here