El ‘Bou en corda’ d’Ontinyent tornarà a passar enguany pel barri de la Vila

0
1919
Imatge de la reunió prèvia de seguretat

L’Ajuntament ultima el dispositiu especial per al cap de setmana que s’emmarca dins les Festes Patronals de la Puríssima

L’Ajuntament d’Ontinyent ultima els preparatius perquè la festa del “Bou en corda”, que es celebren aquest cap de setmana al marc de les Festes Patronals en Honor a la Puríssima Concepció, puga transcórrer amb normalitat i sense incidents. A tal efecte, esta setmana tenia lloc a l’Ajuntament una reunió mixta on es va acordar entre altres coses que el recorregut del bou torne a de La Vila, una volta finalitzada la III Fase de les obres de reurbanització integral del barri, una actuació municipal que acumula ja més de 1 milió d’euros invertits en millorar la zona.

La reunió, que coordina el reforç especial de seguretat i neteja que s’ha posat en funcionament, ha comptat amb la presència del regidor de Serveis Municipals, Manuel Cuesta; la regidora de Fira i Festes, Àngels Muñoz; el regidor de Seguretat Ciutadana, Pepe Gandia; així com representants de les forces i cossos de seguretat, associacions veïnals, associació de Festes de la Puríssima i portadors del bou.

Com ve sent habitual, tot i que la normativa estableix que les barreres no són necessàries per a una festivitat d’aquest tipus, la regidoria de Serveis Municipals ha col·locat més d’una dotzena d’aquestes pel recorregut. Manuel Cuesta explicava que estos dies previs, s’han dut a terme a més diverses tasques de condicionament de l’espai entre les quals es troba la neteja i el cobriment de clots al recorregut, el desbrossament del pàrking del Regall, la neteja dels voltants del riu, la col·locació de sorra als embornals i urinaris mòbils en diversos punts del trajecte. Igualment, durant el cap de setmana s’actuarà diàriament per fer una neteja intensiva en la zona i tractar que el recorregut siga el menys problemàtic possible per a minimitzar el risc de caigudes o accidents.

Des de la regidoria de Seguretat Ciutadana, Pepe Gandia, recordava la prohibició de la participació activa dels menors de 16 anys, d’aquelles persones que no tinguen una condició física adequada o que es troben baix els efectes de l’alcohol o altres substàncies. Gandia incidia en la importància de complir amb les normes de seguretat durant la festa del Bou en Corda, “ja que, a més del dispositiu especial previst per les forces i cossos de seguretat, la col·laboració ciutadana és fonamental per gaudir de les festes sense incidències”. Àngels Muñoz confiava que “ontinyentins i visitants donen una nova mostra del seu civisme i respecte, per gaudir de la festa i de tot allò que la ciutat pot oferir aquestos dies amb la màxima normalitat”, concloïen. L’embolà”, que començarà aquest divendres a les 15.30 donarà inici als actes taurins que aquest cap de setmana es celebraran a la ciutat, i que continuaran dissabte i diumenge.

DEJA UNA RESPUESTA

Por favor ingrese su comentario!
Por favor ingrese su nombre aquí