El Bloc proposarà a l’Ajuntament d’Albaida la integració al projecte ‘Voluntariat pel valencià’

0
780
Voluntariat Valencià
El projecte l'impulsa Escola Valenciana

El Bloc d’Albaida presentarà una moció al ple de l’ajuntament en la qual es proposarà la integració del consistori dins el grup d’ajuntaments valencians que estan portant endavant el projecte ‘Voluntariat pel valencià’ el qual està coordinat per Escola Valenciana, Federació d’Associacions per la Llengua.

Segons expica el portaveu nacionalista Josep Albert, Escola Valenciana, juntament amb sindicats i universitats, ha organitzat este projecte de participació lingüística que té com a objectiu posar en contacte persones voluntàries que vulguen destinar, almenys, una hora a la setmana (durant un mínim de 10 setmanes) a conversar en valencià. Esta iniciativa està dirigida a persones que volen llançar-se a parlar en valencià i també per alumnes de cursos de llengua que necessiten reforçar l’aprenentatge.

Este projecte persegueix la integració especialment de les persones nouvingudes tant a l’escola com a la societat en general i que es basa en el valencià com un element d’identificació «que ha d’ajudar als nouvinguts a sentir-se arrelats al medi» explica Albert. Amb la pràctica de la iniciativa es facilita a l’alumnat un interlocutor per poder conversar en valencià i també incidir en els hàbits lingüístics dels valencianoparlants «i consolidar la idea que el valencià és i ha de ser llengua d’acollida» destaca el regidor del Bloc.

Josep Albert defensa la seua proposta afirmant que «existeixen moltes sol·licituds formulades pels veïns d’Albaida que han volgut integrar-se al projecte», així espera que, a través de l’ajuntament es puga «donar una resposta satisfactòria a les demandes dels voluntaris i dels nouvinguts». A més a més el portaveu nacionalista ha afegit que el Bloc «espera i desitja que l’Ajuntament d’Albaida col·labore amb la comunitat educativa i les associacions culturals del municipi per a gestionar i donar difussió d’aquest projecte a la nostra ciutat».

DEJA UNA RESPUESTA

Por favor ingrese su comentario!
Por favor ingrese su nombre aquí