El Bloc d’Ontinyent s’uneix al Pacte per la Sanitat i demana l’extensió a tota la comarca

0
1015
hospital ontinyent
El Bloc també demana un hospital més gran

El Bloc d’Ontinyent ha anunciat que participarà en el Pacte per la Sanitat proposat recentment pel PSPV amb el qual es pretén reivindicar unes millors instal·lacions per al futur hospital comarcal. Així la formació nacionalista ha condicionat la seua adhesió a «si aquest pretén aglutinar a la societat de la Vall d’Albaida per demanar a la Generalitat Valenciana l’hospital que la comarca necessita i es mereix».

Per al Bloc l’objectiu que ha de buscar el pla és «aconseguir un hospital amb tots els serveis i dimensionat segons les necessitats actuals i futures de la comarca». Així el nou recinte no hauria de ser «sols un canvi d’ubicació» sino que cal un hospital que done «tots els serveis sanitaris que es necessiten, sense dependre de l’hospital de Xàtiva, i sense necessitat de que els habitants de la comarca tinguen que desplaçar-se per serveis sanitaris que l’actual hospital d’Ontinyent no té».

El paritit nacionalista explica que a través d’este pacta s’han de «gestionar les adhesions al pacte de tots els partits amb representació a la comarca, la Mancomunitat de Municipis de la Vall d’Albaida, ajuntaments de la comarca, sindicats, associacions empresarials, associacions de veïns i altres associacions socials/culturals de la nostra comarca; així com dels professionals de la sanitat de la comarca».

Les actuacions que proposa el Bloc començarien per sol·licitar a la conselleria de Sanitat «una reunió urgent per tal de que s’informe a la comarca del projecte funcional del nou hospital», i una volta es conega la proposta treballar amb professionals de la sanitat «per tal de millorar-lo».

Així també han advertit que «tots som necessaris en aquest pacte, però el PP i l’Ajuntament d’Ontinyent són al nostre entendre imprescindibles; és per aixó que volem fer una crida pública al PP d’Ontinyent perquè participe i encapçale aquest pacte».

Per una altra Banda el Bloc també ha volgut contestar al PP per criticar la proposta socialista del pacte afirmant que este partit «es va quedar sol» quan el va plantejar en la precampanya de 2007. Així els nacionalistes s’han justificat afirmant que el pacte per la sanitat es va proposar inicialment «per tal de reclamar la construcció d’un nou hospital d’Ontinyent», però que la proposta «la van assumir tots els partits i els seus respectius candidats a la presidència de la Generalitat», per la qual cosa el Bloc «no va participar» del pacte perquè «ni era el moment, ni era oportú».

No obstant els nacionalistes lamenten que «en aquests dos llargs anys de legislatura, de l’hospital sols sabem el que ens diu un cartell, no coneixem els serveis que implantaran, no coneixem gairebé res, i el poc que anem coneixent no ens agrada». El Bloc apunta així que «sembla que finalment la Generalitat vol optar per una ubicació de nova planta per donar els mateixos serveis que ja es donen, sense solventar les mancances que actualment té l’hospital d’Ontinynet, i això ens preocupa».

DEJA UNA RESPUESTA

Por favor ingrese su comentario!
Por favor ingrese su nombre aquí