El Bloc demana que els ERO incloguen plans per garantir la recol·locació dels acomiadats

0
1034
Josep Maria Pañella
Pañella ha presentat la Proposició no de Llei a les Corts

La formació del Bloc a les Corts Valencianes ha presentat a través del diputat Josep Maria Pañella una Proposició no de Llei perquè la Conselleria d’Economia, Hisenda i Treball “exigisca sempre quan aprove un ERO (Expedient de Regulació d’Ocupació) que s’acompanye d’un Pla Social que minimitze els efectes dels acomiadaments”. Així el partit nacionalista demana que el pla contemple “la recol·locació del personal que és acomiadat” per la qual cosa el pla “ha d’incloure una assegurança que garantisca les recol·locacions i, en cas contrari, indemnitze els treballadors afectats”.

Pañella ha argumentat esta mesura recordant que “en els darrers anys han continuat i inclús han augmentat els processos de deslocalizacions i el degoteig continu d’empreses industrials, de diversos sectors, que tanquen totalment o parcialment”. Entre les raons del tancament, apunta el diputat, hi ha els que les empreses “no eren competitives amb els productes que vénen de fora, principalment de l’Europa de l’Est, Sud-amèrica i Àsia, és a dir, de països on la mà d’obra és molt barata”.

No obstant el polític del Bloc alerta que moltes empreses “tenien beneficis, i s’instal·laven en altres països per aprofitar els seus menors costos salarials i així augmentar més encara els seus beneficis”. Esta política, segons lamenta Josep Maria Pañella, ha tingut com a resultat que “inclús en els temps de bonança econòmica i gran coneixement com els últims anys, la desocupació no ha baixat del 9%, molt per damunt de la immensa majoria de la resta de països de la Unió Europea, inclús dels recentment incorporats”.

Amb la mesura que proposa el Bloc, segons argumenta Pañella, es pretén així “avançar-se a tals fets i adoptar mesures que contriuïsquen a al·liar els efectes dels tancaments d’empreses per als seus treballadors”.

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here