El Bloc de Barxeta es felicita de l’abaixada de l’IBI i demana millores de gestió de l’ecoparc

0
919
Enric Soler
Enric Soler, portaveu del Bloc a Barxeta

El Bloc de Barxeta s’ha felicitat de la davallada de l’Impost de Béns Immobles (IBI) a la localitat aprovada per l’ajuntament durant el passat mes de novembre abaixant així del 0,75% al 0,65%. La formació nacionalista recorda així que consideraven que la contribució era un impost «molt exagerat» en comparació amb el nivell a altres localitats veïnes de Barxeta.

Des del Bloc apunten que el seu vot favorable a esta abaixada de l’impost estava refrendada pel fet de que en l’últim any va haver un augment de la recaptació del 67,95%, arribant així als 266.420 euros per la qual cosa consideraven que «podíem i devíem d’abaixar el rebut«.

A més a més el partit de l’oposició de Barxeta ha explicat que a causa d’esta davallada de l’IBI, com que suposarà una reducció dels ingressos, esta situació s’ha de compensar amb estalvi de despeses municipals. Així el Bloc ha concretat la proposta d’estalvi en la gestió de l’ecoparc del qual afirmen que suposa una despesa mensual de 2.300 euros.

Per poder dur a terme este estalvi el Bloc ha demanat actuacions en dues vessants realtives al seu ús, així en un primer moment ha demanat que es faça un correcte dipòsit dels residus per evitar despeses en mà d’obra per destriar les deixalles, i en una segona vessant demanen estalvi en el pagament per quilo evitant l’abocament d’enderrocs tant de gent que no siga de Barxeta com per a les empreses que tampoc estan autoritzades per a fer-ho.

DEJA UNA RESPUESTA

Por favor ingrese su comentario!
Por favor ingrese su nombre aquí