El Bloc acusa Rus de mentir quan va dir que l’etapa a Xàtiva de la Vuelta no costaria diners

0
780
Guanyador Vuelta Xàtiva
L'etapa va tindre el seu inici i meta a Xàtiva

La regidora del Bloc a l’Ajuntament de Xàtiva Cristina Suñer, ha assegurat que «Rus menteix»  quan va dir que l’organització de l’etapa de ‘la Vuelta’  del passat 4 de setembre que va tindre inici i final a la capital de la Costera no suposaria cap despesa econòmica per l’ajuntament, «perquè sí ens acabarà costant diners als xativins i xativines», critica la portaveu nacionalista. Esta afirmació l’ha feta Suñer després d’anunciar que el Bloc ha tingut accés «després de mes i mig d’haver-ho demanat» al conveni signat entre l’ajuntament i Unipúblic, empresa gestora de l’organització de la ‘Vuelta Ciclista a España’.

Així la regidora acusa a l’alcalde de Xàtiva, Alfonso Rus, d’haver mentit en dir que l’organització de l’etapa no suposava una despesa de diners per al consistori quan «en el document signat el 31 de juliol i aprovat en la Junta de Govern Local uns dies més tard, es recullen totes les obligacions de l’ajuntament pel que fa a dotació d’infraestructures i prestació de serveis».

La líder xativina del Bloc ha explicat així que a l’acord entre les dues institucions «s’inclouen des de les obligacions de la policia local, les sales i despatxos que l’ajuntament ha de posar al servei de l’empresa fins les preses de corrent que necessita l’organització». Cristina ha suñer ha detallat dotacions com «quatre preses de corrent de fins 60.000 w, 4 excusats químis o un camió de cisterna amb capacitat de 8.000 litres d’aigua per a ús sanitari».

D’esta forma asseguren que «des del Bloc ja augurem tot un seguit de factures per pagar als proveïdors habituals de l’ajuntament tots els serveis, la qual cosa desmentirà el que diu l’acord de la Junta de Govern Local, que ‘el conveni no comporta obligacions de caràcter econòmic’, cosa que posa en dubte la legalitat de l’acord» avança la regidora nacionalista. A tot això Suñer afegeix que a les després caldrà afegir «les hores extres de policia i personal de l’ajuntament» i «més encara quan en l’acord s’inclou la disponibilitat de quatre agents de policia a total dedicació».

Cristina Suñer ha assegurat que esta actuació «és una mostra més de com es fan les coses en aquest ajuntament, s’aprova un conveni dient que no necessita d’habilitació pressupostària, i després, quan comencen a arribar les factures, s’inventaran qualsevol cosa per a inclour-les en el pressupost».

A més a més la portaveu del Bloc assegura que Rus omet «deliberadament» que «la Diputació lliurea, dels impostos que paguem tots els valenciana i valencianes, una subvenció de 30.000 euros a Unipublic».

Cristina Suñer finalitza afirmant que sol ser una pràctica de l’ajuntament governat per Rus on «tot comença dient que val un preu (que en aquest cas era de zero euros) i acaba valent molt mes, i moltes vegades, ni s’acaba sabent el preu final».

DEJA UNA RESPUESTA

Por favor ingrese su comentario!
Por favor ingrese su nombre aquí