El Banc de Naus i Locals d’Ontinyent augmenta un 29% els inscrits des de 2015

0
368
Jorge Rodríguez i Pablo Úbeda

Jorge Rodríguez destaca que amb l’increment en la quantitat subvencionable al lloguer de les mateixes “fem un nou pas com a ciutat d’atracció també per a les empreses”

El Banc de Naus Industrials i Locals Comercials impulsat per l’Ajuntament d’Ontinyent ha augmentat un 29% els espais inscrits des de 2015. En concret, l’any 2018 va tancar amb 98 naus industrials i locals comercials, dels quals 52 eren naus (28 en 2015) i 46 locals (no es van inscriure locals en 2015). L’alcalde d’Ontinyent, Jorge Rodríguez, recordava que amb el recent augment aprovat pel ple de les quantitats subvencionables per a lloguer de les mateixes “fem un nou pas en l’aposta per dinamitzar l’activitat econòmica al municipi, i a seguir fent de la nostra una ciutat d’atracció també per a les empreses i negocis”, destacava.

Cal recordar que el ‘Banc de Naus i Locals’ incorpora naus industrials i locals comercials que estiguen sense activitat perquè els propietaris els oferisquen en règim de lloguer a un preu preferent és una de les ferramentes creades pel Govern d’Ontinyent per atraure emprenedors i emprenedores per desenvolupar la seua activitat a la ciutat. Junt a aquesta borsa l’Ajuntament ofereix una línia d’ajudes per afavorir el pagament del lloguer en tant que el 50% de la subvenció que es puga concedir a l’emprenedor va directament al propietari dels locals i naus.

Per seguir avançant en esta línia, el ple va aprovar recentment la modificació de l’ordenança per augmentar la quantitat subvencionable per a naus i locals passant de 900€ a un màxim de 1.800 euros per a locals comercials i de 1.800 a 3.600 euros per a naus industrials, mantenint el 50 euros de la despesa de lloguer. El regidor de Promoció Econòmica, Pablo Úbeda, manifestava que esta modificació respon a “l’interès de l’Ajuntament per aconseguir una gestió més eficient dels recursos públics i promoure encara més l’obertura de nous establiments”, incidia.

TAMBIÉN TE PUEDE INTERESAR  Policies i tècnics de tres comarques participen a Ontinyent en una jornada sobre atenció a la violència de gènere

Tant el Banc Municipal de Naus i Locals com les ajudes a l’arrendament del lloguer són sols dues de les iniciatives que el que encapçala Jorge Rodríguez ha posat en marxa per impulsar l’activitat econòmica. A més, les empreses generadores de llocs de treballs indefinits poden optar a bonificacions de l’IBI, així com ajudes a per a l’elaboració de catàlegs i participació en fires nacionals i internacionals. El regidor explicava que “els emprenedors i emprenedores són la base per a la creació de llocs de feina, i volem seguir recolzant-los perquè això ajudarà a la ciutat a continuar potenciant la seua activitat econòmica”, destacava.

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here