El 51% dels alumnes de Secundària de la Vall d’Albaida admet un consum habitual d’alcohol i un 19% de tabac

0
1390
La UPCCA inicia el curs de prevenció a la Vall d'Albaida

L’enquesta de la Unitat de Prevenció Comunitària de Conductes Addictives constata un estancament del consum d’alcohol i tabac entre l’alumnat i la normalització instaurada d’aquest consum

Un 51,2% de l’alumnat de Secundària dels centres de la Vall d’Albaida afirma consumir habitual de forma habitual, mentre un 19,4% ho fa de tabac i un 11,4% de cànnabis. Estes són les principals dades que ha obtingut la Mancomunitat de Municipis de la Vall d’Albaida, a través de la Unitat de Prevenció Comunitària en Conductes Addictives (UPCCA), de la tercera enquesta que es realitza cada 4 anys a la comarca i en la que han participat de forma anònima 1.122 alumnes de 15 centres educatius de la comarca.

Des de la UPCCA es manifesta que els resultats de l’enquesta reflecteixen que la incidència i la freqüència del consum de substàncies addictives s’ha estabilitzat, ja que cada vegada la societat normalitza més aquest consum. Pel que fa a les edats d’inici, si bé es mantenen les de consum de tabac i alcohol, l’edat de consum de cànnabis ha descendit. Per això, des de la UPCCA troben necessari incrementar la percepció de risc sobre els consums.

La Mancomunitat anuncia que treballarà, una vegada més, als centres educatius la prevenció del consum de drogues entre la joventut. D’una banda, la UPCCA facilitarà als centres de la comarca diferents materials per a tractar a les hores de tutories i, per altra, realitzarà accions directes, com xerrades o tallers, amb l’alumnat de 6é de primària, 3r i 4t d’ESO i Formació Professional Bàsica.

La consellera de l’àrea, Cèlia Juan, destacava que “encara que l’alumnat dels centres acull de bon grat les accions de la UPCCA hem de seguir esforçant-nos perquè el descens del consum siga cada vegada major i aconseguir retardar també l’edat d’inici del consum, que segons l’enquesta continua estancat als 13 anys en el cas del tabac i l’alcohol i 14 anys en el cànnabis” explicava.

Altres de les conclusions a les quals arriba l’enquesta és la relació entre el consum de drogues i l’hora de tornar a casa, la disponibilitat de diners o el consum d’altres substàncies. Per exemple, mentre que aquells que manifesten tornar a casa abans de les 22h el consum d’alcohol es dóna entre poc més del 25%, entre les que no tenen hora de tornar, el consum puja a més del 72% dels enquestats.

Per la seua banda, el president de la Mancomunitat de la Vall d’Albaida, Vicent Gomar, incidia en com és d’important “que la UPCCA treballe de manera directa amb l’alumnat per evitar el consum de substàncies, ja que en eixes edats són molt vulnerables i el consum d’alcohol i cànnabis està directament relacionat amb els problemes en l’àmbit acadèmic, i és que més del 86% dels joves que consumeixen cànnabis diàriament han repetit algun curs” declarava Gomar.

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here