El Colectivo de Víctimas del Terrorismo acusa als governs de València i Sagunt de promoure el «discurs de l’odi»

0
2245
Fragment del mural de Sagunt amb la inscripció "Altsasukoak aske!"

Covite es queixa als dos consistoris, amb alcaldes de Compromís, per promoure murals d’Elías Taño solidaris amb els condemnats de Altsasua

El Colectivo de Víctimas del Terrorismo (COVITE) ha enviat sengles cartes als Ajuntaments de València i de Sagunt en les quals critica que hagen cedit espais públics per a la realització de murals de l’artista Elías Taño amb missatge solidari amb els condemnat de Altsasua per una «brutal agressió», segons descriu el col·lectiu. Des del col·lectiu consideren “molt greu” que institucions públiques -aquests dos ajuntaments amb alcaldes de Compromís, Joan Ribó i Quico Fernàndez- permeten que “es consagre en els carrers un discurs basat en l’odi i la discriminació” i que se situa “al costat d’unes persones condemnades per l’Audiència Nacional per una agressió la gravetat de la qual ha quedat demostrada”.

Des de COVITE posen l’accent que “les suposades discrepàncies amb una sentència judicial no poden ser la coartada per a llançar missatges que inciten a l’odi, a la impunitat de la violència i que recolzen als agressors de quatre persones a les quals ningú va prestar ajuda enmig d’un linxament públic”. “Que una institució pública estiga disposada a finançar i a promoure aquest tipus de missatges demostra una total falta de solidaritat amb les víctimes i suposa un atac contra els valors més bàsics de la democràcia”, asseguren des del Col·lectiu que presideix Consuelo Ordóñez.

COVITE ha volgut destacar que entre les víctimes estaven les parelles dels agents de la Guàrdia Civil, per la qual cosa entenen que els governs municipals estan “emparant als responsables d’una agressió a dues dones pel fet de ser les parelles de dos agents, la qual cosa resulta discriminatori i profundament masclista”. “Permetrien els Ajuntaments de València i Sagunt pintades a favor de ‘La Rajada’ amb l’excusa que es tracta d’una crítica a la sentència? Seria impensable”, han afirmat des del Col·lectiu.

Finalment, COVITE ha advertit als Ajuntaments que participar en la campanya a favor dels agressors de Alsasua suposa “alinear-se amb l’esquerra abertzale, que ha polititzat els fets des del primer minut en el seu propi benefici, que no ha condemnat la violència que en la sentència ha quedat demostrada i que ha emparat la campanya d’assetjament contra una de les víctimes i la seua famílies residents en la localitat navarresa”.

DEJA UNA RESPUESTA

Por favor ingrese su comentario!
Por favor ingrese su nombre aquí