Educació licita per 450.000 euros les millores del CEIP Vicente Gironés d’ Ontinyent

0
636
Les intervencións al col·legi d' Ontinyent eren una reivindicació històrica dels pares

L’actuació a realitzar al centre d’ Ontinyent suposarà instal·lar un ascensor, substituir la coberta d’amiant i renovar la xarxa elèctrica en 6 mesos

La Conselleria d’Educaci ha licitat per un total de 450.000 euros les millores al Col·legi Públic Vicente Gironés d’ Ontinyent demanades per l’Ajuntament. En concret, l’actuació a realitzar suposarà la instal·lació d’un ascensor, substitució de la coberta d’amiant i renovació de la xarxa elèctrica. Segons consta al DOCV d’aquest dilluns 16 de gener, les empreses podran presentar les seues propostes fins al proper 13 de febrer, i l’actuació, una volta finalitzen els tràmits, tindrà un termini d’execució de 6 mesos.

Des de l’ajuntament es destaca que amb la publicació “es dóna compliment així a l’anunci que va realitzar l’alcalde d’ Ontinyent, Jorge Rodríguez, a l’inici del curs escolar 2016/2017, quan va destacar la importància d’unes millores llargament reclamades per la comunitat educativa d’un centre que enguany celebra el seu 40 aniversari”.

Cal recordar que el curs passat, el Director Territorial d’Educació, Santiago Estañan, va visitar el centre junt al regidor de Territori, Jaime Peris, i el d’Educació, Óscar Borrell, en una jornada on es va poder constatar la necessitat d’estes actuacions. La Direcció Territorial es va posar a treballar amb el Govern d’ Ontinyent per a la consecució d’estes obres, que ara entren en fase de licitació, després que l’Ajuntament expedira l’oportuna llicència d’obres en favor de la Conselleria.

Jaime Peris explicava que des de l’àrea de Territori “treballem per posar a punt els centres de la ciutat amb totes aquelles xicotetes intervencions que sempre són necessàries, unes obres menors que mostren la voluntat del Govern d’Ontinyent per estar al costat de l’educació. Però fer obres de major calat és competència exclusiva de la Conselleria, i per això és una molt bona notícia que avance el procés per executar estes importants obres al Vicente Gironés”, manifestava. Des del Govern d’ Ontinyent es recordava que aquestes són intervencions molt necessàries pel potencial tòxic de l’amiant, per l’estat obsolet del sistema elèctric del centre i per la mancança d’un ascensor per pujar a la primera planta.

El regidor d’Educació, Óscar Borrell, explicava per la seua banda que “aquestes obres atenen les històriques reivindicacions que ens traslladaven des de l’AMPA del Vicent Gironés i el Consell Escolar del Centre”. Borrell donava les gràcies al Director Territorial d’Educació i al Secretari Autonòmic d’Educació, Miquel Soler, “per l’atenció que han donat a estes peticions llargament reclamades que ara per fi van a fer-se realitat”, concloïa.

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here