L’ecoparc mòbil del Consorci de Residus arriba a Bixquert

0
1206
L'Ecoparc Mòbil arriba a la pedania d'estiueig de Bixquert

El COR ha aplegat a un acord amb l’Associació de Veïns per a que el vehicle portàtil visite la zona cada quinze dies

L’ecoparc mòbil que el Consorci per a la Gestió de Residus habilita per a les localitats que no tenen un ecoparc propi aplegarà també a la zona de Bixquert, en Xàtiva.

Aquest acord naix de la reunió mantinguda recentment entre la institució i la presidenta de l’Associació de Veïns, Silvia De Giorgio, que demanava una solució per al tractament dels residus en la zona de Bixquert, la qual triplica la seua població als mesos d’estiu.

El vehicle, que es va ubicar en la zona de l’Ermita, es va col·locar per primera vegada aquest diumenge 16 de juliol, i tornarà al mateix punt el diumenge 30. La intenció és allargar aquesta oferta quinzenal al llarg de tot l’estiu, almenys fins al proper mes de setembre, malgrat que des de l’Associació pretenen que el servei es preste també una vegada al mes als mesos d’hivern.

L’objectiu de la iniciativa és apropar un ecoparc a les veïnes i els veïns de Bixquert, facilitant la gestió responsable dels residus sense haver de desplaçar-se a Xàtiva, així com fomentar l’educació i augmentar la informació sobre el reciclatge i el respecte al medi ambient. Per a tal fi, l’ecomòbil comptarà amb un tècnic que facilitarà als usuaris la informació necessària per a que sàpiguen on deuen ubicar cadascun dels residus.

A més a més, el servei suplirà en part la carència de contenidors específics per a la poda, un residu molt recurrent en aquests mesos d’estiu a la zona de Bixquert.

“Esperant que en un futur proper pugam comptar amb contenidors permanents per a poda i reciclatge, podem anar fent front gràcies a la col·laboració del COR”, ha destacat la presidenta de la associació, qui ha recordat que “l’ecoparc mòbil és un servei complementari a l’existent, en el que cap una quantitat limitada de residus, i per tant no pot substituir per si mateix al servei de recollida de fem dels contenidors ordinaris”.
“Era necessari que aquest servei aplegara als veïns de la zona de Bixquert, que es multipliquen durant aquests mesos d’estiu, per a que el reciclatge d’aquells productes que ja no empren, o d’altres sobrants com la poda, no siga una quimera”, ha manifestat el president del COR, Roger Cerdà.

L’ecoparc mòbil s’expandeix

La de Bixquert no és l’única novetat dl vehicle mòbil que gestiona el Consorci. Aquesta setmana ha acudit per primera vegada a les localitats de Zarra i Bicorp, i el passat divendres s’estrenà a Genovés. L’oferta serà novetat també per a Torrella (proper dilluns) i Estubeny (divendres 28).

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here