El baix pressupost i l’increment de sol·licituds, motius de denegar el 45% de les ajudes a l’agricultura ecològica

0
2632
La consellera d'Agricultura, Elena Cebrián, junt al President de la Generalitat, Ximo Puig

La Conselleria d’Agricultura anuncia 25 milions d’euros més «per a evitar la denegació d’ajudes a agricultors que ja s’havien compromès»

La Conselleria d’Agricultura, Medi ambient, Canvi Climàtic i Desenvolupament Rural ha atribuït a «la gran demanda» i al «baix pressupost previst per l’anterior equip de la conselleria -del PP-«, el fet de que el 45% dels sol·licitants d’ajudes per a l’agricultura ecològica s’hagen quedat sense estes, segons ha denunciat la Unió de Llauradors.

Davant esta situació el departament d’Elena Cebrián ha afirmat que després d’esta única convocatòria «ha fet necessari prendre mesures per a corregir aquesta situació», per la qual cosa s’anuncia un reforç de 25 milions d’euros el foment de la producció ecològica, a través de la convocatòria d’una ordre d’ajudes específica.

Des de Conselleria expliquen que «fins al moment, els 20 milions d’euros previstos en 2015 han resultat insuficients, i han deixat a molts agricultors que apliquen les pràctiques ecològiques sense accés a les ajudes». Des d’Agricultura s’ha tractat d’ampliar en aquests últims mesos el crèdit pressupostari «per a evitar la denegació d’ajudes a agricultors que ja s’havien compromès amb aquesta tècnica de producció, respectuosa amb el medi ambient i solidària amb la societat, però el marc normatiu nacional i comunitari no ho ha fet possible».

La reacció ha sigut clara, i s’ha treballat per a disposar dels recursos necessaris perquè la immensa majoria de les denegacions de la primera convocatòria tinguen una segona oportunitat en 2017. Ara la mesura d’agricultura ecològica aconsegueix els 45 milions d’euros, la qual cosa duplica la dotació que tenia previst l’equip de govern anterior. Els agricultors podran accedir a ajudes durant 5 anys, amb una diferència de dos anys respecte als expedients aprovats en 2015.

D’aquesta manera es compleix el compromís expressat per la consellera Elena Cebrián per impulsar les tècniques de producció agro-ecològiques, tal com demostra el Primer Pla de Producció Ecològica de la Comunitat Valenciana 2016-2020.

DEJA UNA RESPUESTA

Por favor ingrese su comentario!
Por favor ingrese su nombre aquí