Dues recreacions històriques recordaran la Reconquesta i la Revolta de les Germanies dins d»Ontinyent Medieval’

0
4231
'Ontinyent Medieval' evocarà fites de segles enrere

Els espectacles estan vinculats al 775 aniversari de la ciutat com a Vila Reial i es basen en textos originals del cronista oficial adaptats per la companyia Reims

Dos espectacles de recreació històrica dins la programació de “Ontinyent Medieval” serviran per recordar la Reconquesta i la Revolta de les Germanies. Aquestes representacions sobre dos moments històrics claus per a la ciutat, seran un dels plats forts de la programació organitzada per l’Ajuntament d’Ontinyent coincidint amb el cap de setmana central del “Mig Any Fester” de la Societat de Festers del Santíssim Crist de l’Agonia.

Els espectacles, vinculats al 775 aniversari de la ciutat com a Vila Reial, i coincidents també amb el 500 aniversari del moviment de les Germanies, es basen en un text original dividit en dos actes obra del cronista oficial d’Ontinyent, Alfred Bernabeu, adaptat per a la seua representació per la companyia Reims, dirigida per Rafa Miragall. Tots dos actes comptaran amb una introducció a càrrec d’un trobador, que dona pas a les escenificacions amb personatges històrics.

El primer acte es representarà a les immediacions de l’Ajuntament, al carrer del Regall, divendres a les 19:30 hores (prèviament al pregó del Mercat Medieval) i diumenge a les 11:30 hores. En aquest primer acte els protagonistes seran el Rei Jaume I i el cabdill musulmà Xeix Al-Azrac, que escenificaran una disputa al voltant de l’episodi de la reconquesta, incloent un combat entre tots dos. Pel que fa al segon acte, a la Plaça de Baix, front al museu fester, es representarà divendres a les 20:30 hores i diumenge a les 12:30 hores, amb 5 actors que posaran en escena un episodi ambientat en la revolta de les Germanies. En concret, es representarà l’arribada a la ciutat del Virrei Diego Hurtado de Mendoza, enviat per l’emperador Carlos I d’Espanya per castigar els revolucionaris agermanats, i la situació a la qual s’enfronta Vicent Sanz, un ontinyentí condemnat a mort.

La regidora de Festes, Àngels Muñoz, ha destacat “el gran interès d’estes dues representacions, amb la garantia de fidelitat històrica que dona que el text original siga obra del cronista oficial, al qual agraïm la seua implicació en una activitat que va a ser un dels moments àlgids de l’ampla programació que tenim prevista per aquest cap de setmana”, manifestava.

DEJA UNA RESPUESTA

Por favor ingrese su comentario!
Por favor ingrese su nombre aquí