El dron de vigilància d’Algemesí facilita la primera intervenció en un robatori de taronges

0
1153
Imatge de la detecció del vehicle semiocult entre els arbres

El control de la Policia Local va visitar a la patrulla mediambiental que va intervenir la mercaderia que s’estava robant

La vigilància del terme municipal d’Algemesí amb drons comença a ser efectiva. El servei de control del dron ha detectat, en un dels vols que efectua diàriament, una furgoneta de color blanc que estava semioculta dins d’un camp entre els arbres i l’ocupant, presumptament, arreplegava taronges de forma il·legal. Es tracta de la primera intervenció d’aquestes característiques des que s’iniciara el servei fa dues setmanes.

Des del punt de control s’ha avisat a la patrulla mediambiental de la Policia Local que s’ha desplaçat urgentment fins al lloc indicat on han trobat a un home amb diversos calaixos de taronges a l’interior de vehicle, mentre continuava arreplegant més fruita.

La persona intervinguda ha reconegut que no era un camp de la seua propietat, per la qual cosa els agents de la Policia Local han procedit a instruir les diligències pertinents i s’informarà al propietari del camp dels fets. La mercaderia que s’ha intervingut s’ha traslladat a les instal·lacions de Copal, on es guarda a l’espera que el propietari passe a arreplegar-la en tractar-se d’un producte perible.

L’alcaldessa d’Algemesí, Marta Trenzano, ha destacat que l’aposta de vigilància aèria amb la tecnologia dels drons comença a donar bons resultats. “Des de l’ajuntament hem invertit temps, recursos i esforços per a ajudar als nostres agricultors i que els camps siguen més segurs. Ens congratula el treball realitzat per la Policia Local que demostra la seua capacitat per a adaptar-se a les noves tecnologies i la necessària coordinació per a intervenir de forma ràpida i segura”.

Després d’un període de proves i gestions administratives per a aconseguir les autoritzacions pertinents, el servei de vigilància del terme municipal de la ciutat amb drons va començar a funcionar de forma oficial fa quinze dies. Algemesí ha sigut pionera a implantar aquest servei a València amb el qual es poden prevenir robatoris en els camps i cases de camp, cremes il·legals, construccions il·legals, robatoris de cable i abocaments il·legals.

DEJA UNA RESPUESTA

Por favor ingrese su comentario!
Por favor ingrese su nombre aquí