Dos rescats a Sagunt per veïns que havien quedat atrapats dins dels cotxe a causa de les pluges

0
4159
El riu Palància torna a portar aigua per uns dies pel mig de Sagunt

La Policia Local atén nombroses telefonades per problemes ocasionats per les intenses pluges amb rescats, filtracions d’aigua en habitatges, col·legis i negocis, necessitat de tallar carrers o despreniments de façanes

La Policia Local de Sagunt ha atés entre la vesprada d’ahir i la matinada de hui nombroses telefonades que la ciutadania de Sagunt va comunicar al 112. Estos avisos van tindre lloc en el nucli de Sagunt, del Port de Sagunt, d’Almardà i en el camí d’Assagador direcció Quartell. En diversos avisos es va requerir la presència del cos de Bombers i de la Policia Nacional.

A causa de la intensitat de les pluges, s’han rebut dos avisos de rescat a cotxes que han quedat atrapats, un dels quals entre els carrers Honorio Maura i Conxa Pallarés per inundació, i l’altre en el camí d’Assagador que va caure a la séquia ja que la via estava completament inundada i tot seguit els Bombers van tallar el camí.

El major nombre d’avisos estava ocasionat per inundacions d’habitatges, col·legis, bars o garatges. El primer avís va ser des del col·legi Villar Palasí al que estava entrant aigua; en el carrer Sant Pere hi havia problemes amb un doll d’aigua que eixia pel bany i quasi un pam d’aigua; en el carrer Barcelona entrava aigua en els negocis; en el carrer Azorín estava entrant aigua en els portals i la inundació de la via pública feia que l’aigua arribara a la porta dels cotxes; en el carrer de l’Agró l’aigua impedia eixir els veïns i veïnes; en el carrer Colón entrava aigua en un domicili; el Museu Històric de Sagunt tenia filtracions d’aigua per la zona de l’elevador; en el carrer Illa Sardenya entrava aigua en un garatge comunitari; en el carrer Barcelona entrava aigua en un bar a causa que un cotxe estava estacionat damunt d’un dels embornals.

Altre dels avisos rebuts va ser alertant del despreniment d’una façana de la finca nº23 de l’avinguda Sants de la Pedra. Al mateix temps s’alertava que en el carrer Madame Curie diversos vehicles s’estaven inundant i una grua va poder moure’ls a una zona segura. També es van rebre nombrosos avisos per inundació com l’acumulació de restes de poda en la zona d’Almardà; l’acumulació d’aigua en el carrer Almenara amb carrer dels Horts, en Periodista Azzati amb Alacant; en el carrer Serra Espadà, en avinguda Camp de Morvedre, en carrer Cid i en carrer Gibraltar amb Sepúlveda. Per altra banda, la Confederació Hidrogràfica del Xúquer va informar que anaven a començar a desembalsar aigua del pantà d’Algar a una quantitat de 15 m3/seg, que progressivament aniria en augment.

A més dels talls que ja es van anunciar de matí, a causa de les complicacions que suposaven per al trànsit, durant la vesprada es va procedir al tall del camí de Llíria; la rotonda Octaplus sentit Sagunt; el carrer Alorco encreuament amb Sants de la Pedra; el carrer de la Rosa amb Sants de la Pedra; l’entrada del pantalà a l’altura de la rotonda Lluís Cendoya; senyalitzar una trapa alçada enfront de Ciudadmar; l’avinguda de la Vila fins a la rotonda de Baladre; el carrer Periodista Azzati; i l’entrada a la urbanització Malvasur en la intersecció de carrers Falcó i Agrò, així com els encreuaments habituals en els quals se solen produir inundacions.

Durant el dia d’ahir, segons les dades de l’estació meteorològica municipal situada entre els nuclis de Sagunt i el Port de Sagunt, es van arreplegar 73,6 l/m2 i fins a les 11 hores de hui ja s’han arreplegat 60 l/m2. Per a consultar la previsió està disponible la Inforatge en http://inforatge.com/meteo-sagunt.

DEJA UNA RESPUESTA

Por favor ingrese su comentario!
Por favor ingrese su nombre aquí