Dos mesos de presó per dos capitans de l’equip Acero de Sagunt per falsejar un partit per les apostes

0
581
Camp de futbol de l'Acero de Sagunt.

Els acusats van oferir fins a 1.000 euros al porter del seu equip perquè es deixara clavar un gol al febrer de 2016

Dos capitans del Club Deportivo Acero han sigut condemnata a dos mesos de presó cadascun  per un delicte de corrupció en l’Esport per falsejar un partit amb la intenció de guanyar apostes que hvien realitzat. La condemna del Jutjat penal número 6 de València se substitueix per multes de 720 euros, i el pagament d’altres multes de 500 euros.

La sentència, declarada ferma després de l’acord de conformitat aconseguit entre les parts el dia del judici, aprecia en la conducta de tots dos condemnats l’atenuant de dilacions indegudes i estableix la inhabilitació de tots dos per a l’exercici professional de l’esport durant el temps que dure la condemna.

els dos capitans de l’Acer que competia en el Grup Sisé de la Tercera Divisió del futbol espanyol, van contactar amb el que llavors era porter del seu equip i li van oferir fins a 1.000 euros per deixar-se ficar un gol en la primera part del partit que anava a enfrontar-los el 28 de febrer de 2016 en el seu estadi contra el Club Deportivo Recambios Colón de València.

La sentència reflecteix que d’aquesta manera pretenien «obtindre un il·lícit benefici econòmic a través de les apostes prèviament realitzades». El portera es va negar fins a tres ocasions a accedir a l’oferiment. Ells li van mostrar llavors la seua estranyesa per aqueixa negativa i li van dir que hi havia «molts diners en joc» i era una manera de cobrar els diners que el club els devia.

Quan es va celebrar la trobada, l’entrenador del Club Deportivo Acero, que ja havia sigut advertit pel porter, va detectar una actitud sospitosa en un dels capitans condemnats –l’altre no va jugar en estar sancionat–, perquè facilitava contínuament la possessió de la pilota a l’equip contrari, per la qual cosa el va substituir per un altre futbolista.

L’equip local va perdre el partit per 0-1, però «no a conseqüència de les maniobres dels acusats», respecte dels quals no consta que reberen cap benefici econòmic, «sinó exclusivament pel desenvolupament de la lid disputada», precisa la resolució judicial.

Després del partit, el porter va comunicar a la directiva del club l’ocorregut i aquesta va decidir apartar als dos capitans de l’equip i interposar la corresponent denúncia.

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here