Dos iniciatives solidàries a Cullera fabriquen pantalles de protecció i mascaretes amb impressores 3D

0
1332
Un dels operaris municipals de Cullera amb una pantalla protectora

Estes van destinades per garantir la seguretat de professionals sanitaris i d’emergències, Policia Local, Protecció Civil i per a la Residència Municipal

Un grup anomenat Voluntaris de Cullera està col·laborant en la lluita contra el coronavirus fabricant pantalles de protecció per als sanitaris valencians i una iniciativa particular està elaborant mascaretes amb impressió 3D per a que l’Ajuntament les distribuïsca.

El grup de voluntaris està treballant intensament des de la setmana passada per als qui treballen en primera línia contra el coronavirus. Concretament, estan proveint pantalles de protecció reutilitzables i l’objectiu d’este equip cullerenc és dotar als professionals sanitaris de mesures de protecció davant la falta d’estos recursos a tot l’estat.

Per tal de garantir la seguretat d’este grup, el consistori ha col·laborat proporcionant-los guants i ‘monos’ de protecció per evitar qualsevol tipus de contagi.

Una vegada fabricades i esterilitzades amb lleixiu, Protecció Civil s’encarrega de recollir-les i distribuir-les per tota la Comunitat Valenciana.

L’altra iniciativa naix a proposta d’un veí de Cullera de crear mascaretes de protecció mitjançant la tecnologia d’impressió 3D. Per a això, l’ajuntament ha comprat el material i esta persona de forma altruista ha posat la seua maquinària i s’encarrega d’elaborar-les.

Les mascaretes 3D estan fetes amb filament de plàstic reciclat i, tal com ha explicat el proveïdor, cada peça tarda 2 hores en fabricar-se. Fins al moment s’han fet 46 mascaretes que el consistori ha distribuït per a la Policia Local, per a Protecció Civil i per a la Residència Municipal.

Ambdues accions socials se sumen a altres que els cullerencs i cullerenques ja estaven impulsant durant les últimes setmanes com el grup de dones i associacions que estan cosint mascaretes de cotó per als comerços o el col·lectiu dels agricultors que durant estos dies estan eixint a desinfectar els carrers.

TAMBIÉN TE PUEDE INTERESAR  VÍDEO. Emotivo minuto de silencio a las puertas del Hospital Doctor Peset por la auxiliar fallecida por coronavirus

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here