Dos ex regidores de Compromís abandonen el govern de Xàtiva per discrepàncies en la gestió de personal

0
664
Pilar Gimeno i Cristina Suñer (les dues de la dreta) han abandonat el govern local de Xàtiva

Cristina Sñer i Empar Penadés dimiteixen per discrepàncies sobre la retirada de l’ordre del dia de l’expedient de modificació de la relació de llocs de treball

Les regidores del grup de no adscrites Cristina Súñer i Empar Penadés han deixat de formar part del govern de la ciutat de Xàtiva a petició pròpia. Les regidores han manifestat la seua voluntat d’abandonar les seues delegacions per discrepàncies sobre la retirada de l’ordre del dia del plenari del punt 2, relatiu a l’expedient de modificació de la relació de llocs de treball: adequació de la valoració dels llocs de treball a les modificacions establertes en els decrets d’organització.

El punt s’havia retirat de l’ordre del dia per resolució d’alcaldia on, en la seua exposició de motius, figura que la decisió es pren “amb vista a la millora del document i en la cerca d’un major consens polític i social”, en exercici de les facultats que la legislació vigent atribueix a l’alcalde.

No s’ha volgut aprovar una modificació de la relació de llocs de treball de l’Ajuntament que suposa un increment del pressupost anual de personal d’al voltant de 300.000 euros sense comptar amb el consens dels sindicats. L’alcalde Roger Cerdà ha manifestat que “som un govern de progrés que no dóna l’esquena a les forces sindicals i hem decidit ajornar la decisió sobre aquest assumpte a la propera legislatura, per a seguir parlant en busca del consens”

L’alcalde ha manifestat el seu respecte a la decisió presa per les regidores i ha assenyalat que el context de la proximitat dels comicis electorals municipals ha provocat aquesta situació. Finalment, l’alcalde ha llançat un missatge de tranquil·litat: “aquest alcalde i el seu grup no van a abandonar a ningú i, per tant, garantim la governabilitat de la ciutat durant els propers mesos fins que es constituïsca la propera corporació”.

Cal destacar que recentment tant Gimeno com Suñer van abandonar la seua anterior formació, Compromís, junt amb la tercera regidora que escollida per la Coalició, Empar Penadés. No obstant Penadés, qui serà candidata de la plataforma Per Xàtiva en les eleccions locals, no ha abandonat el govern.

El PP ha arribat a abandonar el ple «davant la incoherència i la manipulació de la resta de la corporació» en referència al punt dels treballadors, retirada que ha qualificat com a «sainet».

DEJA UNA RESPUESTA

Por favor ingrese su comentario!
Por favor ingrese su nombre aquí