Dos detinguts a l’Olleria per falsificar el segell de la CE per a les mascaretes que venien

CaixaBank - MyBox

0
3981
La Guàrdia Civil ha requisat les mascaretes

L’operació es va fer després que un empresari client fóra informat de que les mascaretes no s’ajustaven a la normativa

La Guàrdia Civil ha detingut en l’Olleria als dos administradors d’una empresa importadora valenciana com a presumptes autors d’un delicte d’estafa i un altre de falsificació documental, després d’interceptar una partida de màscares que mancava de l’autorització i segell de la CE.

La investigació es va iniciar el passat dia 5 arran de la denúncia d’un empresari de Muro, qui havia comprat màscares sanitàries, tipus KN95 (FFP2), provinents de la Xina (van ser adquirides a la fi de maig de 2020), a través d’aqueixa signatura importadora valenciana, segons un comunicat de l’institut armat.

Quan el denunciant es va disposar a vendre-les per part seua, va ser informat per la Junta de Comunitats de Castella-la Manxa que, pel que sembla, els certificats del producte no s’ajustaven a les especificacions de la normativa dictada pel Ministeri de Treball i Economia Social, en mancar de l’autorització de la CE i, per tant, del seu segell, per la qual cosa van ser rebutjades.

L’empresari de Muro va anar a demanar-li explicacions a l’empresa importadora valenciana i aquesta, suposadament, va decidir imprimir envasos falsificats en els quals sí que apareguera el segell de la CE.

La Policia Judicial de la Guàrdia Civil de Villena es va fer càrrec d’aquest cas i va analitzar tant l’envàs d’aqueixes màscares de dubtoses característiques com l’original.

Els investigadors van determinar que es tractava exactament de la mateixa mena de màscara. L’única diferència era que l’envàs original -el de les màscares comprades a la Xina- no comptava amb l’autorització ni, per consegüent, amb el segell de la marca de la CE.

El segon envàs -l’imprés presumptament per l’empresa valenciana- si que presentava aquest segell, però de manera fraudulenta hauria sigut falsificat, per la qual cosa la seua comercialització seria il·lícita, enganyosa, segons la Benemèrita.

Amb tota aquesta informació recopilada, els agents van dur a terme dijous passat un registre en la signatura valenciana, amb seu en l’l’Olleria.

Després d’acarar la documentació intervinguda, s’ha determinat que l’empresa investigada va adquirir una partida inicial de 33.000 màscares, de les quals s’ha constatat que ja hauria aconseguit vendre unes 9.000 amb aqueix nou envàs falsificat, imprés pel seu compte, a mercantils de les comarques del Comtat-l’Alcoià, a Alacant, i La Costera, a València.

A més, s’han aprehés més de 1.500 envasos falsificats, buits, dels impresos amb el segell de la CE, que es trobaven en la nau durant la inspecció.

També s’han requisat 280 màscares soltes, ja extretes del contingut original (sense el segell de la CE) i preparades en l’envàs falsificat (amb segell de la CE), per a la seua venda immediata.

Després de passar a disposició judicial, els dos detinguts, de 43 i 36 anys, han quedat en llibertat, en qualitat d’investigats, a l’espera de judici, segons l’institut armat, que ha destacat que “ha sigut de vital importància la col·laboració ciutadana” per a “la resolució d’aquesta complexa investigació”.

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here