Dos denunciats per acumulació en diverses basses de purins de porc a Llutxent


0
1122
Una de les basses de purins de Llutxent.

La Patrulla del Seprona de la Guàrdia Civil d’Ontinyent ha denunciat a aquestes dues persones davant la Conselleria d’Agricultura, Desenvolupament Rural, Emergència Climàtica i Transició Ecològica

Agents de la Patrulla del Seprona d’Ontinyent van tindre coneixement del possible emmagatzematge de purins (líquid format per excrements, orina i aigua de neteja de porcs) en una parcel·la, sense que compliren les mesures de seguretat exigibles.

Una vegada en el lloc els guàrdies civils van comprovar que la primera bassa tenia una longitud d’uns 40×5 metres d’ample per quaranta metres de llarg, i la segona de 50×6, sent impossible calcular la profunditat pel perill d’ambdues que podia ocasionar el mesurament d’aquesta.

Totes dues basses de purins, mancaven de coberta fixa o flotant de palla o similar, per a evitar l’emissió de gasos a l’atmosfera, mancant igualment de resguard de manera que en cas de pluges, no es desborden, mancant també de qualsevol mena d’impermeabilització.
Les mateixes podrien provocar contaminació per gasos com a monòxid i diòxid de carboni, amoníac i metà, a més de contribuir a aquest efecte hivernacle, provocant grans molèsties per olors.

Com a efectes negatius sobre l’aigua o el sòl, pel risc de filtració, en mancar d’estanquitat.
L’acumulació el residu de manera incontrolada, mitjançant l’abandó, abocament o eliminació incontrolada, pot provocar un perill per a persones o animals, en mancar les basses de cap mena de mesura de seguretat.

La Guàrdia Civil ha realitzat un informe denúncia que es remet a la Conselleria d’Agricultura, Desenvolupament Rural, Emergència Climàtica i Transició Ecològica.

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here