Dos anys de presó per a una pediatra de l’Hospital d’Alzira que injectava sèrum als xiquets en lloc de vacunes

0
38464
Hospital de la Ribera a Alzira

La doctora, condemnada per estafa, cobrava entre 60 i 1.200 euros pels fàrmacs contra la varicel·la, el xarampió o el virus del papil·loma

L’Audiència Provincial de València ha condemnat a dos anys de presó per un delicte d’estafa i un altre de falsedat a una pediatra que injectava sèrum fisiològic als xiquets enganyant als seus pares, als qui feia creure que eren vacunes per les quals els cobrava quantitats que oscil·len entre els 60 i els 1.200 euros.


La doctora, funcionària pública que va enganyar als pacients quan treballava en el centre de Salut de Carlet i en l’Hospital de la Ribera d’Alzira, ha sigut inhabilitada per a exercir qualsevol professió relacionada amb la medicina durant dos anys i tres mesos.
La sentència és el resultat de l’acord aconseguit entre la Fiscalia i la defensa de la mèdic, que va fer innecessària la convocatòria del jurat popular per a la celebració del judici previst per a aquesta setmana.

Els fets van ocórrer entre 2007 i 2011. La doctora recomanava les vacunes als pares dels menors per a prevenir la varicel·la, el xarampió o el virus del papil·loma humà. Li oferia la medicina a un preu inferior del que pagarien si havien d’adquirir-la en una farmàcia. En altres ocasions els prescrivia el fàrmac per a millorar afeccions que patien els xiquets com a bronquitis o asma.

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here