Dos anys de presó per a un carter per deixar sense repartir més de 3.000 cartes a Ontinyent i Ibi

0
1933
Imatge de les cartes que es van deixar de repartir

El condemnat va emmagatzemar en el seu domicili cartes que es van haver de repartir a a les dues localitats entre els anys 2004 i 2015

Un carter ha sigut condemnat a dos anys de presó per deixar sense repartir 3.272 cartes a Ontinyent i Ibi entre 2004 i 2015, enviaments que va emmagatzemar en un traster del seu domicili.

Així consta en una sentència de l’Audiència d’Alacant notificada a les parts a la fi del desembre passat. La sentència és el resultat de l’acord aconseguit per la fiscalia, l’Advocacia de l’Estat -que exerceix l’acusació particular en nom de Correus i Telègrafs SA- i la defensa del treballador, previ al judici amb jurat que havia de celebrar-se entre els dies 15 i 17 d’aquest mes. L’acusat, Juan José P.T., va exercir funcions de repartidor de correspondència entre 2002 i 2015 en la prefectura provincial de Correus d’Alacant.

Al novembre de 2007 va passar a tenir la condició de treballador fix i va començar a prestar servei en la unitat de distribució de l’oficina postal d’Ontinyent, ja en la província de València.

Des d’una data no determinada de 2004 fins al 8 d’abril de 2015, segons la sentència, “va incomplir l’obligació inherent al seu càrrec, consistent en la distribució i repartiment de la correspondència” i es va apoderar de 3.272 cartes dirigides a adreces d’Ibi i Ontinyent. Per contra, va ocultar tota aqueixa correspondència en un traster annex al seu domicili, a Alcoi, on ha pogut ser recuperada.

L’Audiència d’Alacant li ha condemnat ara a dos anys de presó i al pagament d’una multa d’1.800 euros com a autor d’un delicte continuat d’infidelitat en la custòdia de documents.

TAMBIÉN TE PUEDE INTERESAR  Ontinyent ampliarà el servei d'aigua potable a més àrees de la localitat

La sentència, que és ferma, deixa no obstant açò en suspens l’execució de la pena, per la qual cosa el condemnat no entrarà en la presó sempre que no torne a delinquir en els pròxims quatre anys.

A més, la fallada, que aprecia els atenuants de reparació del dany i confessió en la conducta del carter, li imposa quatre anys d’inhabilitació especial per a l’acompliment d’ocupació o càrrec públic.

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here