Dones de 70 a 95 anys protagonitzaran un concert en la ‘II Trobada d’Estisoradores’de Benissa

  0
  1016
  Un dels moments de la presentació.

  Benissa ha presentat la II Trobada d’Estisoradores, que tindrà lloc els pròxims dissabte 20 i diumenge 21 d’octubre. Una trobada que suposa un pas més per continuar visibilitzant la figura de la dona al municipi.

  La programació d’aquestes jornades inclou per al dissabte un concert d’estisoradores, un grup de 12 dones d’entre 70 i 95 anys, acompanyades per una orquestra. Un moment on cantaran les cançons de quan treballaven, amb alguna versió. També destaquen una gimcana infantil i els concerts de Ses i Periferia Norte. A més a més, per al diumenge s’inaugurarà la Placeta de les Estisoradores, haurà un taller obert de danses tradicionals i activitats infantils, tot acompanyat ambdós dies de servei de barra i menjar.

  En paraules de Belén Ivars, regidora d’Igualtat, l’objectiu d’aquesta II trobada “és honrar i fer justícia a les dones del poble, on la seua figura mai ha estat tan visibilitzada. Aquesta trobada suposa un punt àlgid de tot un any fent feina, on les estisoradores, les vertaderes protagonistes, representaran a totes i cadascuna de les dones que hi ha a Benissa”.

  Per la seua part Carol Ivars, regidora de Joventut, conta que en aquesta ocasió s’ha afegit la gimcana ‘Espigolant Benissa’ a la programació, donat que “és una activitat que compagina molt bé en la temàtica de la jornada”. “S’ha fet aquesta activitat per dues raons, una d’elles, recalcar la tradició del poble i l’altra és donar suport a les associacions que han participat creant proves d’aquesta gimcana, i que són el motor del nostre poble. Aquesta jornada d’estisoradores està ací i ve per a quedar-se i fer història”, destaca la responsable de Joventut de l’Ajuntament.

  Per tancar la roda de premsa, Abel Cardona, alcalde de Benissa, ha volgut destacar que amb aquesta trobada continua el projecte, “un any d’Estisoradores”, que va nàixer l’any passat i “amb el temps ha adquirit una maduració prou important”.

  El primer edil assenyala que “ha sigut un projecte que ha tingut molt d’èxit i que marca la importància de l’activitat de les dones al nostre poble. I com a tal, és part de la nostra essència. Es la història d’un col·lectiu, de les dones i de Benissa. És així com ho reben totes aquelles persones que l’han visualitzat i com volem enfocar aquesta trobada, com un acte del poble i per al poble, no únicament d’un col·lectiu”.

  Tots tres conviden a la ciutadania a què participe i formen part d’aquest projecte, independentment si tenen o no alguna familiar estisoradora. El programa complet pot consultar-se en les xarxes socials de l’ajuntament de Benissa.

  Per a vore les notícies més destacades de hui, punxa ací

  DEJA UNA RESPUESTA

  Por favor ingrese su comentario!
  Por favor ingrese su nombre aquí