Doblet de La Marítima junt amb l’hotel Masia la Torre en el 6é Concurs Gastronòmic de la Taronja de Sagunt

0
1519
Sagunt va lliurar premis en tres categories diferents

Els plats del restaurant valencià aconsegueixen els premis a la Millor Tapa i a les Millors Postres i el premi al Millor Plat Principal el guanyà l’elaboració de l’hotel aragonés

La 6a edició del Concurs Gastronòmic de la Taronja de Sagunt, organitzat per ASECAM en col·laboració amb les delegacions de Turisme i de Promoció Econòmica de l’Ajuntament de Sagunt, ja coneix els guanyadors. El premi a la Millor Tapa o Entrant, valorat en 1.200 euros, ha recaigut en el restaurant La Marítima de València del Grupo La Sucursal qui també ha guanyat el premi a les Millors Postres, valorat en 1.000 euros. D’altra banda el premi al Millor Plat Principal, valorat en 1.500 euros, ha sigut per al restaurant de l’hotel Masia la Torre de Mora de Rubielos.

El restaurant valencià ha elaborat una tapa anomenada ‘Causa Valenciana’, que consistia en un arròs de galera amb suc de taronja, i unes postres sota el nom ‘Terra de Taronges’ per al qual han utilitzat diferents varietats de taronges per a compensar la dolçor de la taronja valenciana. El plat principal guanyador, elaborat per l’hotel aragonés, consistia en uns Rogers a la Taronja amb Tallarines de Carbassó i Caviar de Sàlvia.

A l’acte de lliurament de premis, celebrat en el restaurant El Mirador de Sagunt, han assistit l’alcalde de Sagunt, Quico Fernández; la delegada de Turisme, Natalia Antonino; el delegat de Promoció Econòmica, Miguel Chover; així com altres regidors de la Corporació Municipal com Pepe Gil o Raúl Castillo.

L’alcalde Quico Fernandez afirmava que “volem situar la gastronomia com una de les potes més importants del turisme”. A més, Fernández ha afegit que este concurs és una mostra més de la potència que té Sagunt com a destinació turística i ha afirmat que espera que tinga una continuïtat en el temps i no es paralitze com ja es va fer fa uns anys.

Un total de 37 professionals de la cuina s’han inscrit en el concurs, 30 dels quals pertanyen a la Comunitat Valenciana mentre que els set restants provenen de diferents comunitats autònomes, com Catalunya, Cantàbria, Castella i Lleó, Aragó i Madrid.

El jurat ha estat compost per la guanyadora del concurs de televisió Top Chef i propietària del restaurant La Salita, Begoña Rodrigo; el crític gastronòmic del diari Levante-EMV, Santos Ruiz; el crític, periodista i creador del blog Paco a la Naranja, Paco Alonso, i la creadora del blog gastronòmic Comuju, Cova Morales, i ha sigut l’encarregat de valorar les receptes pel seu caràcter innovador, originalitat, presentació o sabor entre altres aspectes.

Durant la setmana s’ha dut a terme una selecció dels participants en les diferents categories quedant solament 24 participants classificats per a la final, en la qual s’ha donat a conèixer els tres guanyadors: la Millor Tapa o Entrant, el Millor Plat Principal i a les Millors Postres.

La presidenta d’ASECAM, Cristina Plumed, s’ha mostrat satisfeta amb la celebració d’este concurs ja que reprendre’l “després de molts anys sense celebrar-se ha sigut tot un èxit de participació” i ha destacat la qualitat en els plats presentats tant pels participants locals com de la Comunitat Valenciana i de tot el territori espanyol, “la qual cosa demostra que el sector està passant per un bon moment i esperem poder seguir organitzant este concurs en pròxims anys”, ha manifestat.

Per altra banda, la delegada de Turisme, Natalia Antonino, ha declarat que els participants del concurs “han sabut traure partit a un producte tan nostre com és la taronja” i ha reconegut que este concurs “s’ha convertit en una marca gastronòmica de la nostra ciutat no solament en l’àmbit comarcal, sinó estatal i açò fa que Sagunt se situe, una vegada més, en el mapa turístic en este cas per la seua gastronomia, que és com la guinda del pastís del nostre producte turístic». El regidor de Promoció Econòmica, Miguel Chover, ha destacat la qualitat dels plats que s’han elaborat “amb una matèria primera tan valenciana com és la taronja”.​​

DEJA UNA RESPUESTA

Por favor ingrese su comentario!
Por favor ingrese su nombre aquí