Diversos detinguts a Sagunt en una operació sobre corrupció en la gestió de l’aigua en l’època del PP

0
1884
Ajuntament de Sagunt

Les recerques giren entorn de l’adjudicació irregular del cicle d’aigua durant 25 anys a l’empresa Aigües de València que no hauria pagat un total d’11,5 milions amb el beneplàcit del llavors alcalde Alfredo Castelló

Set persones han sigut detingudes a Sagunt en una operació en la que la unitat policial UDEF han entrat a l’Ajuntament de la capital del Camp de Morvedre en una investigació contra la corrupció en la gestió de l’aigua. Segons informa EFE les recerques afectarien a l’època de la gestió del PP amb Alfredo Castelló, hui diputat a les Corts Valencianes.

Els delictes investigats dins la batejada com ‘Operació Florador’ són els de prevaricació, falsedat documental i malversació de cabals pública en una quantia de 24 milions d’euros. Els indicis apunten a irregularitats en la selecció d’un soci privat en la gestió de l’aigua

Aquesta investigació, que porta dos anys oberta en el Jutjat d’Instrucció número 4 de Sagunt, gira entorn de l’adjudicació irregular del cicle d’aigua durant 25 anys a l’empresa Aigües de València. Hi ha indicis que es van cometre irregularitats en el concurs adjudicat per l’Ajuntament de Sagunt per a la selecció d’un soci privat en la constitució d’una societat mixta que s’encarregara de la gestió de l’aigua.

Com a conseqüència del desenvolupament i execució del concurs de selecció del soci privat, es va constituir l’any 2009 la societat mixta Aigües de Sagunt SA els socis participatius de la qual són l’Ajuntament de Sagunt (51%) i l’entitat Aigües de València SA(49%), la qual va resultar adjudicatària de la licitació.

La quantitat presumptament malversada podria ascendir a 24 milions d’euros, quantitat que es correspon amb la valoració econòmica de la concessió de l’aigua, obrant en l’expedient del Concurs de selecció de l’Ajuntament de Sagunt i que, en definitiva, hauria de ser l’import rebut en les arques municipals. No obstant això la situació econòmica de l’Ajuntament de Sagunt, derivada de l’expedient per a l’adjudicació de la concessió de l’aigua i la gestió de la qual correspon a Aigües de Sagunt SA, es va materialitzar en l’existència d’un préstec participatiu d’aproximadament 12.500.000 euros a favor d’Aigües de València, i una absència d’ingrés de l’import restant fins als 24 milions d’euros abans citats.

Segons asseguren fonts jurídiques, Castelló era quan es va formar el contracte alcalde i és qui signatura i formalitza el contracte de la gestió del cicle integral de l’aigua amb diverses irregularitats. A més, apareix com a membre de la mesa de contractació i del Ple de la Corporació Municipal, per la qual cosa no pot al·legar desconeixement de l’adjudicació.

Aquest assumpte s’investiga des d’octubre de 2016, quan agents de la UDEF es va personar en la seu central de l’Ajuntament de Sagunt, en la Regidoria d’Urbanisme d’aquest municipi valencià i en dues seus d’Aigües de València per a requerir expedients relacionats amb la ‘Operació Flotador’.

DEJA UNA RESPUESTA

Por favor ingrese su comentario!
Por favor ingrese su nombre aquí