Diputació invertirà més d’un milió d’euros a Xàtiva en inversions del Pla SOM dels dos pròxims anys

0
645
Carlos Fernández Bielsa i Roger Cerdà, durant la visita a les obres de Xàtiva

La urbanització de l’entorn de la plaça Espanya a Xàtiva es preveu que s’acabe a l’abril

Les inversions de la Diputació en Xàtiva per al present exercici i el següent superarà el milió d’euros, segons ha avançat el diputat de Cooperació Municipal, Coordinació Institucional i Cohesió Territorial, Carlos Fernández Bielsa. L’anunci s’ha fet durant la visita que ha realitzat Bielsa junt a la diputada comarcal Pilar Sarrión a la capital de la Costera. En paraules del responsable de Cooperació Municipal, “els ajuntaments tindran cada vegada majors recursos i decidiran en què els invertixen per a millorar els seus municipis, amb major previsió i menys burocràcia perquè la gestió siga el més eficient possible”.

En la visita tant Bielsa com Sarrión, acompanyats per l’alcalde de Xàtiva, Roger Cerdà, han visitat la urbanització de l’entorn de la plaça Espanya que estarà finalitzada a l’abril. El vicepresident i responsable de Cooperació Municipal i la titular de Benestar han recorregut algunes de les actuacions subvencionades per la Diputació en la capital de La Costera, després de visitar altres municipis de la comarca com Vallada i la localitat de Xella, en La Canal.

La renovació de les voreres i l’asfaltat de la plaça Espanya és una de les millores executades a Xàtiva amb fons provincials dels exercicis 2018 i 2019, en els quals la Diputació ha invertit més de mig milió d’euros en actuacions com la millora de l’accessibilitat de la Casa de la Cultura, el soterrament de contenidors de recollida selectiva, la renovació de la xarxa d’aigua potable, la reforma de la plataforma d’accés a l’Ermita de Sant Josep o la instal·lació d’un ascensor a la Biblioteca Municipal, entre altres.

Bielsa i Sarrión s’han interessat igualment pel nou vial de la ronda de circumval·lació, una infraestructura “en funcionament des de finals del passat any i que ha servit per a descongestionar el trànsit per l’accés nord amb un tercer anell”, segons explica l’alcalde, que destaca el model de gestió provincial que permet a cada municipi “decidir la destinació de les ajudes que arriben del pla d’inversions sostenibles i el SOM de la Diputació”.

Abans de la visita a Xàtiva, Carlos Fernández Bielsa i Pilar Sarrión vanparticipat en Xella en una reunió de la Mancomunitat de La Canal de Navarrés, al costat d’alcaldes i alcaldesses de la comarca. Després d’esta trobada, els responsables provincials s’han desplaçat fins a Vallada, a La Costera, on s’han interessat pels danys causats per la Dana en el riu Canyoles.

DEJA UNA RESPUESTA

Por favor ingrese su comentario!
Por favor ingrese su nombre aquí