Dissabte de joventut a Canals: inauguració del centre jove i concurs de grafitis

0
640
En el concurs de grafitis participaran 11 artistes
En el concurs de grafitis participaran 11 artistes

Canals viurà un dissabte centrat en la joventut. Així esta jornada del 15 d’octubre s’obrin per primera vegada les portes del Centre Jove, i es realitzarà el concurs de grafitis amb la participació d’11 artistes.

A les 12 hores tindrà lloc la inauguració oficial del Centre Jove de Canals amb presència de membres de la corporació municipal. La instal·lació estarà oberta des de les 11h fins les 12 de la nit en una jornada maratoniana de portes obertes per poder gaudir d’un ampli ventall d’activitats i del concurs de grafitis que actuarà en una de les parets del Centre Jove per a la realització d’un mural.

Molts anys han passat fins que aquest projecte ha pogut fer-se realitat i que ja va nàixer en anteriors legislatures. El regidor de Joventut, Ricardo Requena ha recordat que quan va entrar el nou equip de govern “ens vam trobar amb un edifici a mitges, una obra inacabada sense suficient partida pressupostària ni un ús clar de les instal·lacions”. A partir d’eixe moment i gràcies als alumnes/treballadors dels tallers d’ocupació El Torreó II i El Torreó III i amb recursos propis del consistori, el projecte va prendre forma adequant l’edifici, de propietat municipal, que anteriorment va albergar les dependències de la Policia Local i més antigament el bar del Trinquet.

L’actual Centre Jove compta amb quatre espais clarament diferenciats: sala d’informàtica; sala de formació i estudi; sala coworking ideal per a empreses i emprenedors i sala polivalent, la més gran de totes que acollirà activitats de tipus social per als joves d’entre 14 a 35 anys. L’empresa ETC de València, empresa molt vinculada al món de la joventut amb experiència de treball amb altres Centres Joves dependents de l’IVAJ, serà l’encarregada de gestionar el Centre Jove de Canals.

La finalitat és caminar cap a la cogestió. Tal i com afirma Requena “el Centre Jove actuarà baix la supervisió de la Regidoria de Joventut i la Comissió Informativa Municipal de Joventut però també donarà cabuda al Consell de la Joventut i seran els propis usuaris els que decidiran les activitats per dur a terme en el futur”.

Concurs de grafitis

Precisament en una de les parets del Centre Jove s’usarà per al concurs de grafitis. Este començarà a les 10h fins les 20h, i tindrà lloc als voltants del Centre Jove i a les parets laterals del poliesportiu municipal. Després de valorar els dossiers presentats i els projectes a realitzar, el jurat ha fet la selecció dels 11 artistes participants vinguts des de Canals, i de més enllà fins i tot del País Valencià.

Els artistes que donaran forma a aquests llenços gegants són: Adrià Ruc ruc de Canals; Álvaro Disneylexia i Ángel Xolaka de València; Dime i Dean de Borriana; José MarhuendaJosetearte d’Oriola; Keoni de València, Mónica Icat. de Jaén; Ronaldo HandBroke; Sara Choliz i Sergio Yeko, els tres de València i Zona BRK, de Jaén. Ells seran els encarregats de la realització d’un mural d’aproximadament 2,90 metres d’ample i 3 metres d’alt com a màxim. El tema estarà directament relacionat amb accions saludables dels joves.

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here