Dirigents de PSPV i Compromís diuen al jutge del cas Alqueria que els contractes van superar 3 filtres legals

0
2010
José Manuel Orengo, en la seua època de diputat provincial

Sobre les 7 contractacions investigades en el cas que processa a Jorge Rodríguez afirmen que no van tindre cap objecció dels serveis jurídics i que es venia d’una empresa «caòtica» de l’etapa del PP

Els primers testimonis del cas Alqueria, els dirigents de PSPV i Compromís que van negociar el govern d’esquerres de la Diputació, han manifestat aquest dilluns davant del jutge que les 7 contractacions d’alts càrrecs en Divalterra investigades van passar tots els filtres legals.

Tant José Manuel Orengo com Concha Andrés (ambdós del PSPV) com els diputats per Compromís Emili Altur, Josep Bort i Xavi Rius, ha coincidit en apuntar que els contractes no tenien cap informe en contra. Així van apuntar que, a més, les contractacions comptaven amb el suport jurídic del catedràtic de laboral Carlos Alfonso Mellado i sense cap objecció dels serveis jurídics de l’empresa.

Preguntats sobre com estava Imelsa quan va arribar Jorge Rodríguez a la presidència de la Diputació, al juliol de 2015, tots els testimonis han assenyalat que van trobar amb una empresa en una situació caòtica que requeria de mesures urgents com la creació d’una estructura directiva que garantira la continuïtat de l’empresa i que fora amb totes les garanties legals. Per a això es va rellevar als anteriors alts càrrecs del PP i es va contractar els serveis d’un jurista de reconegut prestigi com José Luis Vera en qualitat de director dels serveis jurídics de la companyia.

A preguntes del jutge, els diputats de Compromís Josep Bort i Emili Altur han respost que els contractes en qüestió no van passar pel consell d’administració perquè el consell havia dotat de poders als gerents per a les contractacions. No obstant això, a preguntes de la defensa, Bort ha afirmat que si hagueren passat pel consell igualment hagueren estat aprovats lloc que comptaven amb els informes. Els dos consellers han reconegut que les 7 persones contractades exercien funcions de direcció i que van generar projectes per a prestar nous serveis als municipis, per la qual cosa anaven a treballar tots els dies.

Incoherències d’Orengo

Pel que fa la declaració de José Manuel Orengo, qui va ser el primer cap de gabinet de Jorge Rodríguez a la Diputació de València, ha assegurat que la concatenació d’informes contradictoris sobre la legalitat d’aquestes contractacions va ser «un empastre».

Així mentre Orengo ha assegurat davant el jutge que les contractacions dels alts càrrecs es van fer després que abandonara el gabinet i la diputació en febrer de 2016, passant la creïlla calenta als seus successors, entre ells Ricard Gallego. No obstant, segons les dates publicades oficialment l’empresa pública Divalterra va realitzar els contractes d’alts càrrecs al novembre i desembre de 2015.

Bort i Altur, a més, han coincidit en no recordar cap situació en la què Ricard Gallego, cap de gabinet de Rodríguez, proferira cap insult o amenaça a tècnics de Divalterra en un consell d’administració, com va dir un dels denunciants davant del jutge, o que existira un clima de tensió en els consells d’administració de l’empresa pública, com en el seu moment es va al·legar pels dos empleats que van posar la denúncia.

A l’entorn de l’alcalde d’Ontinyent, Jorge Rodríguez, s’han mostrat satisfets perquè aquests testimoniatges afirmant que donen suport a la versió que sempre ha defensat l’ex president de la diputació que ningú de l’empresa va advertir de la possible il·legalitat dels contractes. Expliquen així que, perquè hi haja delicte de prevaricació -l’acusació que fa fiscalia- l’autoritat ha de ser conscient que està realitzant un acte il·legal, però que no hi havia cap informe que així ho advertira.

DEJA UNA RESPUESTA

Por favor ingrese su comentario!
Por favor ingrese su nombre aquí