El Director General d’Emergències visita els danys de la pluja a Ontinyent

0
855
José María Ángel i Jorge Rodríguez van visitar els danys de la pluja a Ontinyent

José María Ángel explica a l’alcalde d’Ontinyent, Jorge Rodríguez, les ajudes de la Generalitat pels danys produïts per les pluges torrencials de desembre

L’Alcalde d’Ontinyent, Jorge Rodríguez i el Director General de l’Agència de Seguretat i Resposta a les Emergències, José María Àngel, s’han reunit este dilluns per abordar la reparació dels danys per les pluges de desembre en espais públics d’Ontinyent.

Ángel ha donat detalls del decret del President de la Generalitat d’ajudes als municipis per estes precipitacions, i ha comprovat in situ els desperfectes registrats en la muralla o la canalització d’aigües. En la visita Ángel ha estat acompanyat també pel regidor coordinador de Territori, Jaime Peris i el regidor de Serveis Municipals, Manuel Cuesta.

El responsable autonomic ha afirmat haver pres “bona nota de les peticions de l’alcalde perquè el decret que ha fet el President Ximo Puig puga donar cobertura a necessitats com les que hem vist hui a Ontinyent”. Així explicava que per atendre estes peticions el Consell ha de comptar amb els resultats del peritatge que actualment estan elaborant els tècnics municipals sobre els danys en espais públics, que sols al cas del Camí de la Purísima superaran els 200.000 euros.

José María Ángel avançava també que esta mateixa setmana tornarà a Ontinyent per reunir-se amb el conjunt d’alcaldes de comarca en la seu de la Mancomunitat per abordar els danys de la pluja.

Jorge Rodríguez agraïa al Director General i al Consell “la seua predisposició per convertir les paraules en fets”. L’alcalde recordava que davant l’extraordinari episodi de pluges que va deixar més de 200l/m² en 12 hores en la ciutat. “Calia en primer lloc una capacitat de resposta immediata davant l’emergència i atendre casos de persones en risc vital com els que vam tenir a la Canterería. Una vegada superat açò, hem de treballar per reparar els desperfectes comptant amb les ajudes que s’articulen des d’administracions superiors”, assenyalava.

En aquest sentit, Jorge Rodríguez avançava que des del consistori ontinyentí va a demanar-se una reunió amb el Delegat del Govern per reclamar ajudes per als danys registrats en propietats privades, ja que aquestes s’articularan a través del Govern d’Espanya.

Per veure les notícies destacades de hui, punxa ací.

 

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here