Diputació subvenciona un vehicle adaptat per donar servei a discapacitats de la Vall d’Albaida

0
1368
El vehicle d'ADIEM ha estat presentat a Ontinyent

El vehicle presentat per Jorge Rodriguez donarà servei als usuaris de la Fundació ADIEM que treballa amb en la rehabilitació psicosocial

El president i alcalde d’Ontinyent, Jorge Rodríguez, ha presentat aquest dimecres en la capital de la Vall d’Albaida el vehicle adaptat que dóna servei als usuaris de la Fundació ADIEM, que treballa amb programes de rehabilitació psicosocial en les comarques de la Vall d’Albaida i part de la Costera. La Corporació ha subvencionat amb una mica més de 26.000 euros la compra d’aquest vehicle adquirit per la Fundació per a la Defensa i Integració del Malalt Mental, amb el qual donarà servei de transport als seus usuaris.

En l’acte que ha tingut lloc a Ontinyent, i en el qual han participat la diputada de Benestar Social, Salut i Educació, Mercedes Berenguer; el president d’ADIEM, Vicent Sanchis, i el director de Caixa Ontinyent, Antonio Carbonell, Rodríguez ha destacat que “aquest tipus d’ajudes a col·lectius que pateixen discapacitat mostren la línia de treball que segueix la Diputació, un treball per les persones i per a elles amb l’objectiu que la justícia social arribe als veïns dels municipis valencians”.

Per la seua banda, la diputada de Benestar Social, Mercedes Berenguer, ha subratllat que aquests vehicles adaptats amb rampes, esglaons extraïbles o capacitat per a portar cadires de rodes “pal·lien un problema que tenien les associacions amb pacients fora del seu àmbit geogràfic” i “materialitzen una ajuda essencial per al desplaçament” als centres, la qual cosa incideix en la “dignificació de l’atenció als usuaris”.

Vicent Sanchís, president d’ADIEM, ha agraït la col·laboració a tots els organismes públics i a Caixa Ontinyent i ha posat en valor les ajudes de la Diputació en temes d’interès social i especialment amb persones que “necessiten la implicació de les institucions i la societat en general per a disposar d’una atenció digna”.

Mentres, el president de Caixa Ontinyent, Antonio Carbonell, ha emmarcat les ajudes que la entitat concedeix al col·lectiu ADIEM en la línia de la col·laboració que manté amb diferents col·lectius socials, i ha expressat la seua satisfacció per dur a terme aqueixa tasca social en l’àmbit comarcal.

Associacions amb influència comarcal

A la fi de 2016, la Diputació va aprovar la subvenció per a comprar vehicles adaptats a 7 associacions, amb un màxim de 25.000 euros per a l’adquisició dels vehicles i un altre màxim de 12.000 per al procés d’adaptació tenint en compte les necessitats dels usuaris. En total, 212.554,89 euros que se sumen a les ajudes anuals que reben aquestes associacions “en funció dels projectes presentats”, segons explica Mercedes Berenguer.

Al setembre es va aprovar una ajuda de 26.139 euros a ADIEM per a adquirir el vehicle que permet ja traslladar als usuaris d’un dels seus centres de rehabilitació. En la mateixa línia, la Federació d’Associacions de Persones amb Discapacitat Física i Orgànica de la província de València (COCEMFE València) rebrà 36.300 euros; dels quals va invertir 24.300 euros en el vehicle, reservant 12.000 per a l’adaptació a les necessitats dels seus usuaris.

L’Associació de Persones amb Lesió Medul·lar i Grans Discapacitats Físiques (ASPAYM Comunitat Valenciana), va invertir 24.000 dels 30.694,9 euros de subvenció a adquirir el vehicle i la resta de l’ajuda en l’adaptació. I l’Associació Trèvol, dedicada a l’atenció de persones amb diversitat funcional, rebrà 37.000 euros en concepte de subvenció per a invertir en un vehicle adaptat; així com l’Associació de Familiars de Malalts de Paterna, l’Eliana i Sant Antonio de Benageber (AFEMPES), que té aprovada una ajuda de 23.849 euros.

Al novembre, es van sumar les subvencions a l’Associació de Familiars de Malalts d’Alzheimer d’Utiel i Comarca (AFEAUC), de 24.984,94 euros, i a l’Associació de Dany Cerebral Adquirit de València (Nueva Opción), de 33.587,05 euros, amb la mateixa fi.

DEJA UNA RESPUESTA

Por favor ingrese su comentario!
Por favor ingrese su nombre aquí