La Diputació millora la seguretat en l’accés al centre de dia i a la futura residència d’ Ontinyent

0
626
Jorge Rodríguez i Pablo Seguí han visitat les obres d' Ontinyent

L’alcalde d’ Ontinyent, Jorge Rodríguez, afirma que “no és moment d’obres faraòniques sinó de millores que resolguen problemes del dia a dia de les persones”

El president de la Diputació de València, Jorge Rodríguez, i el diputat de Carreteres, Pablo Seguí, han visitat aquest dimecres la nova vorera construïda en la CV-655 en el tram comprès entre el camí Les Boles fins a la glorieta del Pilar, a Ontinyent. Un traçat de 160 metres de longitud que fins ara els vianants havien de recórrer utilitzant la vora de la calçada, amb el consegüent risc d’atropellament, i que gràcies a l’actuació realitzada per la Diputació de València podran realitzar en condicions de seguretat.

Jorge Rodríguez ha explicat que aquesta actuació “es venia reivindicant des de fa temps per ser una zona d’unió entre el nucli urbà amb una altra més perifèrica on a més d’habitatges particulars estan el Centre d’Educació Especial, el Centre de Dia de Discapacitats i en breu la Residència de Discapacitats. Una de les exigències de la Conselleria de Benestar Social per a l’obertura d’aquesta instal·lació era que comptara amb una vorera per a l’accés per als vianants a la mateixa, una vorera que ara es fa realitat”.

El projecte contempla la construcció d’uns 160 metres de vorera en la CV-665, des de la seua intersecció amb el camí Les Boles, en el nucli urbà, fins a la glorieta que dóna accés al Col·legi d’Educació Especial i a la urbanització El Pilar. En l’actualitat, aquesta zona no està adaptada per al trànsit per als vianants, per la qual cosa els vianants que desitgen dirigir-se a peu al col·legi o a la urbanització han de circular per la vora de la calçada en condicions insuficients de seguretat. L’amplària projectada per a la vorera, d’entre 3 i 6 metres segons el tram, permetrà augmentar la seguretat dels vianants en aquests desplaçaments.

TAMBIÉN TE PUEDE INTERESAR  El PSPV de l'Olleria anuncia una candidatura per "liderar un canvi de cicle" i desvinculat del passat

El pressupost de l’obra ascendeix a 75.000 euros, a causa de la necessitat de dur a terme en paral·lel a l’execució de la vorera l’adequació d’una obra de drenatge transversal que discorrerà en subterrani fins a la glorieta, on es connectarà amb la xarxa existent. A més, a causa de les condicions del terreny, ha sigut necessari també executar un mur de contenció de terres en el segon tram, ja que el terreny discorre en desmunte.

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here