La inversió de 330.000 euros de Diputació en la residència de la 3a edat de Cullera evita el seu tancament

0
1254
Imatge de la visita de Jaume Mayor i Jorge Rodríguez a la residència de Cullera

L’Ajuntament de Cullera aconsegueix el rescat i fer millores, ja que la residència estava advertida per incomplir la normativa

El president de la Diputació de València, Jorge Rodríguez, ha visitat aquest dilluns la Residència de la Tercera Edat de Cullera, on les inversions per valor de 330.000 euros de la institució provincial han servit per a evitar el tancament en un centre social advertit per incompliment de la normativa vigent.

Rodríguez, acompanyat per l’alcalde de Cullera, Jordi Mayor, i els diputats Toni Gaspar i Mamen Peris, ha destacat que “aquest tipus d’actuacions demostren, d’una banda, la responsabilitat dels alcaldes i alcaldesses, i per una altra, l’aposta ferma d’aquesta Diputació per les polítiques per a les persones que habiten en els municipis valencians”.

La millora i manteniment de les instal·lacions de la Residència de Cullera ha constat de dues fases: una primera en la qual la Diputació va aportar 128.000 euros, i una segona en la qual el Consistori ha destinat part dels diners que ha percebut Cullera del Pla d’Inversions Sostenibles engegat per Jorge Rodríguez, 200.000 euros, per a completar els treballs que necessitava el centre i cumplir així amb la normativa.

L’alcalde, Jordi Mayor, ha agraït al president de la Diputació els canvis en la gestió de l’ens provincial, que han permès, entre altres actuacions en el municipi, la injecció definitiva per a “garantir la continuïtat d’un servei que quan varem arribar a l’ajuntament tenia una ordre de tancament”. En paraules de Major, “hem revertit la situació i els nostres majors tenen garantida l’assistència en una residència pública amb la tranquil·litat de saber que el servei tindrà continuïtat”.

TAMBIÉN TE PUEDE INTERESAR  La Policia de Cullera anima als joves a denunciar casos de violència masclista

Les millores

La primera fase de manteniment de la Residència de Cullera va consistir en la reparació de la coberta, que tenia filtracions, la millora de la instal·lació elèctrica i la renovació de les instal·lacions d’aigua calenta. En aquesta segona, subvencionada amb el Pla d’Inversions Sostenibles de la Diputació, s’ha condicionat una de les ales d’habitacions de la segona planta, que estava inutilitzada per la degradació en què es trobava.

Les habitacions de les persones majors compten ara amb un modern sistema de comunicació amb el personal de la residència. A més, els usuaris disposen de més banys i sòl radiant en la segona planta. També la cuina s’ha pogut reformar en aquesta actuació ja acabada, de la qual gaudeixen els residents, i que encara tindrà una tercera fase per a continuar amb les millores.

L’alcalde i el president de la Diputació han coincidit a l’hora de celebrar el rescat de la residència després de “anys d’abandó”. “No solament s’han reparat les instal·lacions, també el greuge a la gent major de Cullera, que no mereixia estar en un edifici amb unes condicions indignes”, han conclòs. Jorge Rodríguez, convidat per l’alcalde, Jordi Mayor, ha assistit a continuació a la tradicional Desfilà de bandes de Cullera, que ha posat fi a la visita.

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here