La Diputació i l’Epsar realitzen millores urgents en depuradores de la Ribera i la Vall d’Albaida

0
1236
Jorge Rodríguez i Voro Femenia

L’empresa amb majoria de capital públic de la corporació, Egevasa, ha executat aquestes obres amb una inversió global de 264.000 euros en depuradores i col·lectors

La Diputació de València i l’Entitat Pública de Sanejament d’Aigües Residuals (EPSAR), dependent de la Generalitat, han realitzat millores amb caràcter d’urgència en diferents col·lectors i depuradores de les comarques de la Ribera i la Vall d’Albaida, en el marc del conveni que ambdues administracions tenen subscrit des de 1999 per a la millora i manteniment d’estacions depuradores d’aigües residuals en la província.

Al marge de les actuacions de millora planificades amb caràcter anual, la Diputació, a través de l’empresa amb majoria de capital públic Egevasa, i l’EPSAR escometen un altre tipus d’obres en aquestes infraestructures de depuració d’aigües, la urgència de les quals queda degudament acreditada pels tècnics de tots dos organismes, amb la consegüent autorització del president de la Diputació, Jorge Rodríguez, i el secretari autonòmic de Medi Ambient, Fran Quesada.

És el cas de les cinc actuacions executades en col·lectors i depuradores de la Ribera i la Vall d’Albaida, amb un pressupost global de 264.000 euros, les quals són cobertes en un 90% per l’ens autonòmic i completades econòmicament per la Diputació, que a través de Egevasa s’ha encarregat de materialitzar aquestes millores.

La primera de les actuacions és la reparació dels col·lectors del sistema de sanejament de Riola-Fortaleny-Benicull, en la Ribera, amb un cost aproximat de 112.000 euros. També s’han dut a terme xicotetes reparacions en el col·lector de Montserrat, en l’estació depuradora de Vall dels Alcalans.

Sense abandonar la Ribera, una altra de les millores executades ha sigut l’ampliació de difusores del sistema de ventilació de la depuradora de Guadassuar, així com la substitució del sistema de difusió d’aire en els reactors biològics de la depuradora de Riola. Tots dos projectes han tingut un cost de 21.000 euros.

Finalment, s’inclou en aquestes actuacions l’obra de reparació d’urgència del col·lector d’eixida de la depuradora de Salem al punt d’abocament. Aquesta obra, amb un pressupost de 96.000 euros, ha servit per a millorar el sistema de depuració en aquest municipi de la Vall d’Albaida.

L’empresa Egevasa rep la transferència de la EPSAR i s’encarrega d’executar aquestes actuacions en les depuradores assenyalades, amb una aportació de la Diputació propera als 30.000 euros.

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here