Diputació continuarà invertint al Monestir del Corpus Christi de Llutxent amb una escola taller

0
461
Imatge de la visita de Rodríguez a Llutxent
Imatge de la visita de Rodríguez a Llutxent

El president de la Diputació de València, Jorge Rodríguez, ha visitat el Monestir del Corpus Christi de Llutxent, on l’ha rebut l’alcalde, Josep Estornell, qui ha traslladat les necessitats de l’Ajuntament per a seguir millorant aquest edifici històric. “Esta és una infraestructura impressionant, una joia que té Llutxent i la Diputació, en la qual es treballa des de fa temps amb la intenció que cada vegada tinga un ús major i millor”, ha manifestat Rodríguez.

Actualment es troba en fase de contractació la darrera de les millores en el monestir, en les quals ha participat la Diputació per a rehabilitar aquest tresor patrimonial de Llutxent. L’actuació consisteix en la millora del templet i la restauració del campanar del monestir.

La Diputació també té previst soŀlicitar una nova escola taller per a Llutxent quan isca la convocatòria del Servef, segons ha avançat el president, qui ha insistit que “l’objectiu és seguir ampliant els usos i la restauració del monestir». Actualment, el Corpus Christi de Llutxent dos tallers ocupacionals que estan a punt d’acabar-se, un dedicat a l’àmbit forestal i un altre a la restauració de la fusta.

Per la seua banda, l’alcalde de Llutxent, Josep Estornell, ha agraït la visita del president de la Diputació i ha posat en valor el monestir: “estem molt orgullosos d’aquest edifici històric i necessitem projectar-lo més del que s’ha fet fins a hui, perquè entenem que té moltes possibilitats”.

“Una de les prioritats és anar definint quin serà el futur d’aquest edifici perquè tota la Vall d’Albaida i la comunitat autònoma puguen disfrutar d’aquesta infraestructura en tots els seus vessants, culturals i històrics, i dels nous usos que es puguen determinar” —ha explicat l’alcalde. El Monestir del Corpus Christi de Llutxent té l’origen en una ermita del 1355 i és propietat de la Diputació de València.

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here