La Diputació ajudarà a Barxeta amb 100.000 euros per a construir un centre cívic

0
821
Vicent Mahíques, Jorge Rodríguez i Rosa Pérez Garijo

La corporació que presideix Jorge Rodríguez ha aprovat un conveni que permetrà a Barxeta adquirir els terrenys necessaris per a l’engegada d’aquesta instal·lació

“En dos mesos hem corregut més que en tres anys”, ha assenyalat l’alcalde de Barxeta, Vicent Mahiques en referència a l’impuls que ha rebut en els últims mesos el projecte de construcció d’un centre cívic en el municipi, després de les reunions mantingudes amb el president de la Diputació de València, Jorge Rodríguez.

La corporació provincial ha aprovat en la Junta de Govern de novembre una aportació de 100.000 euros que permetrà a l’ajuntament de la localitat l’adquisició dels terrenys necessaris perquè la demanda d’un centre cívic en el municipi es faça realitat. “És un acord molt positiu, perquè el projecte estava pràcticament paralitzat. A partir d’ara la màquina s’engega”, ha indicat Vicent Mahiques.

Encara que Barxeta és un municipi xicotet, d’al voltant de 1.600 habitants, compta amb un ampli moviment associatiu. De fet, segons ha assenyalat l’alcalde de la localitat, existeixen 21 associacions diferents en el poble pertanyents a àmbits ben variats. “Els veïns i veïnes de Barxeta són molt participatius i s’involucren molt en els temes municipals”, ha assegurat l’alcalde.

Per tant, es tracta d’una instal·lació que és demandada des de fa anys per la ciutadania de la localitat, ja que, en paraules de l’alcalde, els edificis públics existents a Barxeta “daten dels huitanta i s’han quedat xicotets per a les necessitats del nostre teixit associatiu”. Una demanda que l’alcalde va traslladar a Jorge Rodríguez en diferents reunions i de la qual la Corporació ha pres bona nota amb aquesta ajuda perquè Barxeta puga disposar del seu centre cívic.

TAMBIÉN TE PUEDE INTERESAR  Llutxent acull una nova jornada de la Diputació de València sobre Gestió Forestal Sostenible

El cost de l’adquisició del terreny se situa en 197.000 euros, dels quals la Diputació de València aportarà 100.000 euros i l’Ajuntament 97.000. Se cerca una parcel·la diàfana d’aproximadament 800 m², a la qual es puga accedir des de dos carrers diferents per a facilitar la seua comunicació i accessibilitat.

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here