Diputació aporta els primers 150.000 euros per a connectar l’Alcúdia de Crespins i Canals per sota del tren

0
658
Imatge d'una visita de Jorge Rodríguez a l'Alcúdia de Crespins

La Junta de Govern de la Diputació de València ha donat llum verd al conveni per a la construcció d’un pas inferior en l’estació ferroviària de l’Alcúdia

La Diputació de València aportarà els primers 150.000 euros per a la construcció d’un pas inferior que salve les vies del tren a L’Alcúdia de Crespins. Aquest conveni, aprovat en la Junta de Govern, és una garantia per als veïns i veïnes d’aquest municipi de La Costera, que seran testimonis de l’engegada d’aquesta obra al llarg de 2018, evitant així la marginació d’un dels seus barris i facilitant la connexió entre els 18.000 habitants que sumen L’Alcúdia i Canals.

Aquest acord va ser aconseguit al maig de 2017 després d’una trobada mantinguda entre el president de la Diputació, Jorge Rodríguez, i el llavors alcalde de L’Alcúdia, Roberto Granero. Aquella visita va servir per a certificar el suport de la Diputació a l’execució de la infraestructura, que suposa la consecució d’una reivindicació veïnal davant la supressió de l’actual pas a nivell i la construcció de “una passarel·la metàl·lica elevada” o “un mur que hauria partit el poble en dos”.

“Per a un poble com el nostre, de cinc quilòmetres quadrats, haver de fer marrada de dos quilòmetres per a anar al centre urbà era una barbaritat”, explica Granero, “molt satisfet” amb l’aportació econòmica de la Diputació. “El fet que 18.000 persones tinguen un accés senzill i segur és suficientment important perquè la Diputació de València manifeste la seua voluntat d’implicar-se en aquesta solució”, admet per la seua banda Jorge Rodríguez, qui en el seu moment va recórrer el municipi acompanyat pel diputat Pablo Seguí.

Una solució viable

Des de l’Ajuntament de L’Alcúdia de Crespins han destacat que aquesta actuació era una solució viable: “Hem desmuntat l’argumentari dels qui deien que l’obra no era possible per motius tècnics”. “Ja solament ens quedava assegurar la seua viabilitat econòmica, i amb l’aportació dels primers 150.000 euros de la Diputació per a la primera fase, a càrrec de l’Ajuntament, i el compromís d’Adif per a la segona, el pas subterrani per a vehicles i vianants serà una realitat en 2018”.

D’aquesta manera, l’obra començarà amb el primer impuls de la Diputació, que té a veure amb EGEVASA i les telecomunicacions. La infraestructura en el seu conjunt serà cofinançada per Adif, l’Ajuntament de L´Alcúdia de Crespins i la Diputació, amb un import total d’1.976.508 euros. “Aquesta actuació garantirà el pas amable de les persones i vehicles a l’altra part del poble, resolent la demanda que tots volíem”, destaquen des del consistori que actualment encapçala José Vicente Garrigós.

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here