Dimarts s’obrirà el termini per presentar candidatures per a Reina de la Fira de Xàtiva 2018

0
1597
Imatge de la inauguració de la Fira de Xàtiva 2017

També s’ha anunciat que Purificació Mascarell tornarà a ser coordinadora del Llibre de Fira repetint per segon any consecutiu

L’Ajuntament de Xàtiva ha anunciat l’obertura de la convocatòria per a sol·licitar el càrrec de Reina de la Fira d’Agost 2018, que s’iniciarà el proper dimarts 15 de maig i finalitzarà el 12 de juny, podent ser prorrogat per motius especials.

Les candidates hauran ser naturals de Xàtiva, tenir la residència a Xàtiva o estar empadronades a la localitat, hauran de ser majors de 18 anys i presentaran la seua candidatura mitjançant una sol·licitud per Registre d’Entrada a l’Ajuntament, on s’haurà d’especificar tant el nom cognoms i document d’identitat de la Reina com de la seua Cort d’Honor (composta per quatre dones i cinc homes acompanyants).

Per a optar a Reina de la Fira no s’exigeix cap titulació acadèmica ni cap altra circumstància que condicione la igualtat d’oportunitats, i l’Ajuntament de Xàtiva aportarà una ajuda econòmica de 2.000 euros a l’escollida, així com 1.000 euros per a cadascuna de les seues acompanyants.

Per a l’elecció es comptarà amb un jurat format per un president, que serà l’alcalde o el regidor en qui delegue portaveus dels grups polítics a l’Ajuntament, la Reina de la Fira de l’any anterior, un responsable de Protocol de l’Ajuntament de Xàtiva i dos representants d’entitats locals com a vocals; i una persona administrativa del Departament de Fira com a secretària.

El jurat es reunirà previsiblement el dimecres 20 de juny per tal d’entrevistar a les candidates i de procedir a l’elecció de la Reina de la Fira de Xàtiva 2018, que posteriorment serà rebuda per la Corporació Municipal.

Purificació Mascarell torna a coordinar el llibre de la Fira

D’una altra banda l’Ajuntament de Xàtiva ha anunciat que Purificació Mascarell repetirà aquest any com a coordinadora del llibre de la Fira d’Agost, tasca que ja va desenvolupar el passat any amb un treball en el que es va elaborar un diccionari de la festa.

Purificació Mascarell és doctora Cum laude en Filologia Hispànica per la Universitat de València i premi Extraordinari de Llicenciatura en Filologia Hispànica, estudiosa del teatre clàssic i de la cultura popular valenciana. Té un postgrau en Literatura Digital per la Universitat Oberta de Catalunya i un màster en Estudis Hispànics per la UV. A més a més acaba de guanyar el Premi de Literatura Infantil dels Premis Literaris d’Algemesí amb el llibre ‘Centre comercial l’oblit’.

Al mateix temps, s’han aprovat les bases que regularan la selecció de la impremta que editarà el llibre d’aquest any, que tindrà entre 130 i 180 fulls i una tirada de 1.000 exemplars i que es trobarà a la venda per al públic.

L’Ajuntament sol·licitarà ofertes a diverses empreses, que seran estudiades i informades pels tècnics competents. Aquestes empreses hauran d’especificar detalladament aspectes com les característiques tècniques del treball a realitzar, la qualitat del material, el tipus de paper i d’impressió així com la modalitat escollida respecte a la publicitat.

Les ofertes es presentaran en sobre tancat davant el Departament de Fira i Festes, contenint totes les dades sol·licitades, fins el 5 de juny de 2018. Entre les millores a valorar en el plec de condicions es troben entre d’altres el preu de venda al públic, la impressió del suplement ‘Quadern de Xàtiva’, o un major tiratge de la publicació.

DEJA UNA RESPUESTA

Por favor ingrese su comentario!
Por favor ingrese su nombre aquí